LA RESSACA DE LA DIADA

Homs: "S'ha d'accelerar la transició nacional"

El portaveu de la Generalitat afirma que el Govern central no ha deixat cap més alternativa que la via cap a la sobirania

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, durant una roda de premsa, el 4 de setembre.

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, durant una roda de premsa, el 4 de setembre. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assenyalat aquest matí en una entrevista a 'Els Matins' de TV-3, poc abans de lacompareixença oficial d'Artur Mas, que, vista lahistòrica manifestació de la Diada Catalunya "ha d'accelerar la transició nacional".

A judici d'Homs, la població de Catalunya "ha arribat a la conclusió que (la independència) és la resposta a què ens ha portat el Govern central". "No hi ha res a fer", ha remarcat el portaveu. Ha afegit que la classe política procurarà estar a l'altura de la mobilització social, però ha advertit que "no és senzill", ja que s'està en un moment complex i delicat per la situació econòmica, i que lasobiraniano serà d'un dia per l'altre; no obstant, ha dit que ara veu la independència més a prop que fa 48 hores.

Notícies relacionades

Homs ha afirmat que contraposar la manifestació de Barcelona amb la situació de crisi econòmica actual és "un error", i ha remarcat que disposar dels recursos que un produeix ajudaria a superar la conjuntura econòmica.

Sobre la negociació amb el Govern sobre el pacte fiscal, Homs ha apuntat que si Rajoy s'hi nega, "s'hauran deplantejar alternatives".