ENVESTIT PER UN ANIMAL

Mor un menor en una festa amb vaquetes a Osca

El consistori ha suspès les festes de Sant Llorenç en senyal de dol

1
Es llegeix en minuts

Unadolescent de 16 anys ha mort aquest dimecres aOscaa conseqüència d'un cop que ha rebut en l'últimasessió de les vaquetes que se celebren en el marc de lesFestes de Sant Llorenç.

El noi va xocar contra l'aresta d'una barrera després de serenvestitper una vaqueta, en l'últim acte de les festes, que han quedat suspeses a excepció de l'ofrena al sant, que se celebrarà aquest any en silenci i en homenatge al noi que ha mort.

L'accident ha passat cap a les 09.30 hores del matí, quan el noi, Diego P., era a poca distància de la barrera on s'ha donat el cop. Alguns testimonis han explicat que l'adolescent, que anava vestit de negre, s'ha vist  sorprès per la vaqueta quan deambulava "despistat" per la sorra.

Lesions internes

La violència de l'impacte al tòrax li ha provocat greus lesions internes a diversos òrgans vitals, i els serveis sanitaris del centre hospitalari no han pogut impedir la seva mort. El noi, domiciliat a la localitat de Bolea, a 20 quilòmetres d'Osca, ha estat atès immediatament pels serveis sanitaris de la plaça, des d'on ha estat evacuat de forma urgent a la unitat de cures intensives de l'Hospital San Jorge de la ciutat, on ha mort cap a les onze del matí.

El noi, que desenvolupava la seva vida habitual a Osca, on els seus pares regenten un establiment d'hostaleria, estudiava al Centre d'Ensenyances Integrades, a tres quilòmetres de la capital.

No menors

Notícies relacionades

L'alcaldessa d'Osca, Ana Alós, ha explicat que, encara que el reglament de la plaça permet als menors de 16 anys saltar a la sorra durant una corrida de vaquetes, les penyes recomanen als seus socis no participar-hi fins a la majoria d'edat, cosa, segons ha admès, "difícil de controlar" en ocasions.

Després de conèixer l'accident, Alós s'ha reunit amb representants de les penyes recreatives i els portaveus dels diferents grups polítics municipals i s'ha acordat la suspensió dels actes festius i declarar dos dies de dol oficial. L'alcaldessa ha assenyalat que es tracta d'un "cop dur" al ser la primera vegada que es registra un accident d'aquestes característiques a la ciutat.