INCENDI PER CAUSES DESCONEGUDES

Els bombers aconsegueixen controlar l'incendi de l'Ajuntament de Lleó

El foc s'ha originat a la tercera planta de l'edifici, de set pisos d'altura, que està en obres

Incendi sense control a l’Ajuntament de Lleó. / {periodico}

1
Es llegeix en minuts

Elsbombers de Lleóhan aconseguit controlar, tot i que encara no està extingit, l'incendique s'ha originat aquest divendres a la tarda a l'Ajuntamentde la capital lleonesa, cap a les 15.45 hores, i que cremavasense controldues hores després que s'iniciés, segons ha explicat l'alcalde de la ciutat,Emilio Gutiérrez, que ha definit l'incendi com un succés "molt greu, amb quantioses destrosses".

El regidor ha destacat que "el més important és que no hem de lamentar fins ara desgràcies personals", si bé ha precisat que alguns bombers han hagut de rebre assistència sanitària. També ha assenyalat que, ara com ara, es desconeixen les causes del succés, que s'haurà d'investigar, i ha fet èmfasi que ja està reunit part de l'equip de govern municipal a l'edifici de San Marcelo (antic ajuntament de la ciutat) per poder resoldre problemes com la reubicació dels treballadors.

El foc s'ha originat a latercera plantai s'ha propagat per lesplantes superiorsde l'edifici, mentre que el fum està tenyint de negre el centre de la ciutat. L'edifici està situat a la cèntricaavinguda d'Ordoño II, que s'hatancat al trànsiti al qual han anat arribant primer un camió de bombers, i una ambulància, efectius que s'han multiplicat per tres posteriorment.

Cas omís a l'alarma

Notícies relacionades

Un empleat de l'Ajuntament ha explicat que estava treballant cap a les 15.45 quan ha sonat l'alarma de l'edificiuna primera vegada, a la qual han fetcas omísja que no és la primera vegada que s'activa. Ha estat la segona vegada, quan ha sonat de forma contínua, quan ha decidit abandonar el lloc de treball per veure què passava, moment en què s'ha apagat la llum. Una quinzena de treballadors han abandonat en aquell moment l'edifici, que estava tancat al públic ja a aquella hora.

Latercera plantade l'immoble està enobresi s'està modificant la seva estructura, per unificar les àrees de personal i nòmines, ha precisat aquest empleat.