Més cafeïna podria reduir el risc del càncer de pell més comú

Un estudi preliminar suggereix una certa correlació entre el cafè i la menor incidència del basalioma

Una màquina de cafè.

Una màquina de cafè.

2
Es llegeix en minuts

La ingestió de més cafè ambcafeïnapodria disminuir el risc de desenvolupar la forma més comuna de càncer de pell, segons un estudi que publica Cancer Research. L'article, que apareix a la revista de l'Associació Nord-americana d'Investigació delCàncer, no indica qui va finançar l'estudi sobre la suposada vinculació entre la cafeïna i el carcinoma de cèl·lules basals, o basalioma.

"Les nostres dades indiquen que com més cafè cafeïnat es consumeixi més petit és el risc que es desenvolupi el basalioma", va indicar Jiali Han, de l'Hospital Brigham i de Dones, l'Escola de Medicina de Harvard a Boston, i l'Escola Harvard de Salut Pública. Però Han va advertir que ell no recomana l'augment del consum de cafè recolzant-se tan sols en els resultats d'aquest estudi. "El cert és que els nostres resultats afegeixen el basalioma a una llista de condicions per a les quals el risc disminueix amb un augment del consum de cafè", va agregar. "La llista inclou condicions amb conseqüències negatives greus per a la salut com la diabetis tipus 2 i el mal de Parkinson".

Estudi concret

Notícies relacionades

El carcinoma de cèl·lules basales és la forma de càncer de pell el diagnòstic de la qual és més comú als Estats Units. Han i els seus col·legues van obtenir els seus resultats amb una anàlisi prospectiva de les dades de l'Estudi de Salut de les Infermeres, una anàlisi àmplia i de llarga durada que ajuda en la investigació dels factors que influeixen en la salut de les dones, i l'Estudi de Seguiment de Salut de Professionals, que fa una cosa similar per als homes.

Dels 112.897 participants inclosos en l'anàlisi, 22.786 van desenvolupar basalioma en els 20 anys de seguiment dels dos estudis. Es va observar una associació inversa entre el consum de cafè i el risc de carcinoma de cèl·lules basals. Així mateix es va percebre una relació inversa entre la ingestió de cafeïna de diferents fonts alimentàries (cafè, te, begudes gasoses i xocolata) i el risc de basalioma. Però no es va notar una associació entre el consum de cafè descafeïnat i una disminució del risc de càncer. En canvi, no es va trobar una associació inversa entre la ingesta de cafeïna o el consum de cafè amb les altres dues formes del càncer de pell, el carcinoma espinocel·lular i el melanoma, les dues formes més mortals de la malaltia. Entre els 112.897 participants inclosos en l'anàlisi de Han només hi va haver 1.953 casos de carcinoma espinocel·lular i 741 casos de melanoma.