gran quantitat de material decomissat

Un jutge imputa sis membres de dos grups musicals d'ideologia neonazi

El titular del jutjat de Sabadell que porta el cas ha ordenat el bloqueig de dues pàgines web per incitació a l'odi

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell ha imputat sis membres de dos grups musicals d'ideologia neonazi de Madrid i l'administrador d'una empresa que es dedica a la comercialització de productes de la mateixa ideologia. Estan acusats de cometre delictes d'incitació a l'odi. Es tracta dels grups Batallón de Castigo i Más que Palabra, que l'octubre del 2010 van actuar en un polèmic concert a Sabadell (Vallès Occidental).

El dia del concert, els Mossos van desplegar un ampli dispositiu policial per gravar l'acte i identificar els seus promotors i els components dels grups musicals. En total ja són deu els imputats per aquesta causa, en què ja han declarat davant el jutge tres persones relacionades amb la distribució de la música dels dos grups musicals i material d'ideologia nazi.

Notícies relacionades

El jutge també ha ordenat el bloqueig de les pàgineswww.44x2.com iwww.bicefala.com també a causa del seu contingut neonazi. La policia està investigant el contingut dels ordinadors incautats en el registre de les empreses dels arrestats el 8 de maig a Madrid.

L'operació la van portar a terme agents dels Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Policia Nacional. A més de les tres detencions, la policia va decomissar gran quantitat de material informàtic, un miler de banderes neonazis, centenars de braçals amb l'esvàstica i la creu celta, 3.000 anells i més d'un miler de peces de roba i una vintena de caixes amb insígnies, xapes i simbologia nacionalsocialista.