EN XARXES SOCIALS

Polèmica per una portada de 'Time' sobre la lactància a nens grans

La imatge d'una dona alletant el seu fill de 4 anys reobre el debat sobre l'edat

Portada de la revista ’Time’, amb Jamie Lynne Grumet.

Portada de la revista ’Time’, amb Jamie Lynne Grumet. / AP

1
Es llegeix en minuts

Larevista Timeaborda aquesta setmana les noves teories sobre l'educació infantil que prediquen la "criança amb aferrament" ("attachment parenting") i que advoca per pràctiques com lalactància prolongada. La fotografia que il·lustra la portada ha generat una gran polèmica, que es reflecteix en les xarxes socials, al mostrar una mare alletant un nen de 4 anys, que enfronta partidaris i detractors d'aquesta pràctica.

Jamie Lynne Grumet, de 26 anys i mare d'un nen adoptat i un altre de biològic, protagonitza la foto i part de l'article com a autora d'un bloc,I am not the baby sitter, en què es defensen aquestes teories, desenvolupades pel doctor Bill Sears.  

Notícies relacionades

Grumet es va quedar embarassada del segon fill quan estava en tràmits d'adopció del primer, així que va optar per donar el pit als dos nens, que es porten un any de diferència. La donadefensa la seva opció perquè la seva mare també la va alletar a ella fins als 6 anys i assegura que reafirma els vincles amb el gran, que és afroamericà. Els pares de Grumet, explica, eren nutricionistes.

Les teories de Sears formen part del debat sobre l'educació infantil als Estats Units, on fa un temps va tenir molt èxit un llibre sobre "les mares tigres", que proposava els mètodes estrictes amb els nens que aplicaven algunes mares xineses, a càrrec d'Amy Chua.