JORNADA DE PROTESTES

La UAB denunciarà els autors de les destrosses al patrimoni del centre

Una desena de joves han danyat oficines bancàries i realitzat pintades

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / Cerdanyola del Vallès

L'equip de govern de laUniversitat Autònoma de Barcelona(UAB) ha anunciat que denunciarà els que aquest dijous han danyat material patrimoni del centre i han causat destrosses en duesoficines bancàries situades alcampus.

En un comunicat, la UAB també condemna els actes vandàlics que "posen en perill la seguretat de la comunitat universitària" i assenyala que l'ús de la violència "deslegitima qualsevol reivindicació", malgrat deixar clar que l'equip de govern comparteix la preocupació pels ajustos pressupostaris.

Una desena d'estudiants de la UAB han danyat dues de les oficines d'entitats bancàries del campus de Bellaterra en el marc d'una cercavila realitzada per diversos edificis del centre. Els esvalotadors formaven part de la comitiva, formada per unes 70 persones, i també han realitzat pintades a les parets de les facultats i l'edifici del Rectorat.

Seguiment desigual

La marxa estava prevista com unacte de protesta i de crida a la vaga que els estudiants han convocat per a aquest dijous al campus, però a mesura que ha avançat pels diferents espais del centre alguns dels seus integrants han danyat part de l'espai públic. Els joves han llançat pedres i objectes contundents contra les oficines que les entitatsLa Caixa iCatalunyaCaixa tenen al recinte, i han provocat el trencament dels vidres.

Notícies relacionades

Els joves també han pintat missatges a les parets de diversos edificis en contra de les retallades aplicades en el sistema públic d'educació superior i de la presència d'empreses privades a la universitat, que se sumen a les aparegudes aquests últims dies contra l'actual rectora de la UAB,Ana Ripoll, que recentment va manifestar la seva intenció de no presentar-se a la reelecció davant la imminent convocatòria avançada d'eleccions.

El Rectorat ha qualificat el seguiment de la vaga a Bellaterra de desigual, a pesar que hagi comportat la suspensió de les activitats docents previstes en diverses facultats.