PER RAONS DE SEGURETAT

El jutge dóna 24 hores als ocupants de l'edifici de la plaça del Duc de Medinaceli perquè l'abandonin

L'ocupació de l'edifici de Barcelona es manté tot i que els bombers consideren perillós l'immoble

Els Mossos han desallotjat sense ordre judicial nou okupes de l'entitat bancària del carrer Consell de Cent

Els bombers han inspeccionat l’edifici ’okupat’ perquè té problemes estructurals.

Els bombers han inspeccionat l’edifici ’okupat’ perquè té problemes estructurals. / FERRAN NADEU / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
RAMÓN VENDRELL / Barcelona

ElsMossos d'Esquadrahanentregat als indignats que dijous a la nit van ocupar l'edifici buitdel {número} set de laplaça del {Duc} de Medinaceli de Barcelona unanotificació judicial que fixa un termini de24 hores perquèabandonin l'immoble per raons de seguretat. El propietari de l'immoble, el Grup Gargallo, va denunciar el mateix dijous a la nit l'ocupació als Mossos d'Esquadra i va aportar un informe {en què} advertia que hi havia danys a l'edifici que podrien suposar un greu perill per als ocupants. 

Davant aquesta situació, una comitiva dels bombers, acompanyada d'agents de la policia catalana, es va desplaçar divendres al matí a la plaça del {Duc} de Medinaceli per verificar l'estat de l'edifici. Segons les mateixes fonts, la comitiva de bombers va entrar al bloc, va inspeccionar l'edifici i va concloure que hi haviadeficiènciesque podrien suposar lano habitabilitatde l'edifici.

Deficiències estructurals

Després de conèixer l'informe dels bombers, els Mossos vanaconsellarals okupes queabandonessin l'immoble. La inspecció es va produir després que la propietat de la finca, de cinc plantes, denunciés l'ocupació davant els Mossos d'Esquadra i adjuntés un informe pericial segons el qual la construcció presentadeficiències estructurals. Els okupes segueixen, de moment, a l'edifici.

L'immoble, del 1851, pertany al Grupo Gargallo, propietari també de l'Hotel Gran Medinaceli, contigu a l'immoble ocupat. El Grupo Gargallo, segons han informat fonts de l'empresa, té sol·licitada la llicència per reformar la finca ocupada i convertir-la en una ampliació del Gran Medinaceli.

L'ocupació es va produir dijous cap a les 22.00 hores i s'emmarca dins la campanya d'alliberament d'espais impulsada entre el 14 i el 20 de novembre per col·lectius vinculats amb el moviment dels indignats. Un dels ocupants ha explicat que la intenció és que l'immoble acullicinc famílies que han estat desnonades, amb les quals ja han contactat, i serveixi de centre d'activitats per a universitaris. D'un balcó penja una pancarta amb el lemaEspai alliberat pel poble i per al poble.

Desallotjament sense ordre judicial

Per una altra banda, els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest divendres, sense ordre judicial,un local del carrer del Consell de Cent que havia estat ocupat dimecres passat i han imputat les nou persones que vivien a l'immoble, informa Efe.

Segons ha informat la policia autonòmica, l'operació s'ha dut a terme arran de la denúncia presentada pel propietari del local, en el que es coneix perdesallotjament exprés,que permet actuar a la policia sense ordre judicial poc després de l'ocupació de l'edifici, quan l'ocupació es considera flagrant.

El local, propietat d'una entitat bancària i que era buit, va ser ocupat dimecres passat a la nit, també com a part de la campanya d'alliberament d'espais.

Identificats 9 ocupants

Notícies relacionades

El desallotjament, que ha començat a les 08.45 hores, s'ha acabat sense incidents, encara que els Mossos han identificat els seus nou ocupants i els han imputat un delicte d'usurpació de béns immobles, denúncia que faran arribar al jutjat.

Una vintena de persones, segons la policia autonòmica, s'han concentrat a les portes de l'edifici ocupat per expressar el seu rebuig a l'operació policial de desallotjament.