REPERCUSSIONS DE LES PROTESTES 2.0

Itàlia busca els responsables dels disturbis del 15-O a Roma

La policia registra locals d'anarquistes, d'extrema dreta, extrema esquerra i d'ultres del futbol

Un dels esvalotadors revela que han après a Grècia tècniques de guerrilla urbana

Diversos encaputxats s’enfronten a la policia durant la marxa del 15-O, dissabte, a Roma.

Diversos encaputxats s’enfronten a la policia durant la marxa del 15-O, dissabte, a Roma. / ALESSANDRO DI MEO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Les  forces de l'ordre italianes efectuen des de primera hora d'aquest dilluns una massiva batuda per tot el país per buscar els responsables dels violentsaltercats de dissabte passat altercatsaRomadurant la manifestació del moviment delsindignats. Centenars d'agents estan fent registres sobretot en l'àmbit delmoviment anarquista i dels ultres del futbol, principalment a Nàpols, Milà i Roma.

A Nàpols, la policia ha registrat les cases d'una desena de persones ja fitxades per la seva participació en protestes de caràcter anarquista i es busca sobretot material explosiu. A Milà i a Roma, l'operació policial s'ha centrat en diversos apartaments i als "centres socials" o centres ocupats on es reuneixen membres de l'extrema esquerra, de dretai de l'anarquisme.

"Aquesta és la resposta de la policia", ha subratllat el viceministre d'Interior, Alfredo Mantovano. Els esvalotadors van provocar dissabtedestrossesvalorades en milions d'euros a més de desenes de ferits durant els enfrontaments amb la policia. "No s'ha de posar a tothom al mateix nivell, ja que tothom sap que entre els manifestants pacífics es van introduir els violents que van usar la marxa com a escut", ha assenyalat Mantovano.

Violents organitzats

El diari La Repubblica publica que els centenars de violents que van provocar la batalla campal a Roma van aprendre lestècniques de guerrilla urbana aGrècia. Així l'hi va confirmar un dels participants en els altercats, que va explicar que "una vegada al mes viatjava a Grècia per aprendre com s'organitzen les guerrilles urbanes".

Notícies relacionades

"Fa un any només teníem ganes de destrossar, però a Roma hem guanyat perquè ens hem organitzat", apunta el jove, de 30 anys, que afegeix que es van dividir endos grups i van amagar elspetards, les bengales i altres objectes llancívols durant el recorregut de la manifestació. "Uns 500 es van armar a l'inici de la manifestació i tenien com a objectiudestrossar el carrer Cavour i 300 més els cobrien les espatlles", ha revelat.

Al carrer Cavour, elsencaputxatsvan destrossar filials de bancs i agències de treball temporal, van saquejar botigues i supermercats i van cremar diversos cotxes. "Després als 500 ens van deixar marxar pel carrer Labicana i després ens van carregar a la plaça de Sant Joan, on van arribar per ajudar-nos els altres 300 que estaven infiltrats en la manifestació, i només llavors la policia va descobrir quants érem", ha afegit.

Temes:

Indignats