FI D'UNA TRADICIÓ

La revenda de l'última corrida s'infla a 1.600 euros a internet

La Monumental vendrà diumenge a les onze del matí una última quota del 5% de les localitats

El cartell especial de Miquel Barceló causa furor i desapareix dels carrers

Un aficionat mostra davant de la Monumental entrades per a la corrida d’aquest dissabte.

Un aficionat mostra davant de la Monumental entrades per a la corrida d’aquest dissabte. / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
EDWIN WINKELS / Barcelona

Encara és possible aconseguir entrades per a la històrica i abarrotada última corrida detoros aBarcelona que se celebrarà diumenge a laMonumental, en quèJosé Tomás comparteix cartell ambSerafín Marín iJuan Mora. Això sí, s'ha de tenir paciència, sort o diners per aconseguir-les.

Mentre que els primers aficionats ja van començar a pernoctar dijous davant de laMonumental per assegurar-se algunes de les entrades (el 5% del total) que per llei s'han de posar a la venda el mateix dia de la corrida, a internet larevenda ja ha arribat a preus entre 1.000 i 1.600 euros. Les localitats es van vendre a la taquilla entre 24 euros (a la llotja de sol)  i 135 (primera fila de la barrera d'ombra).

Els últims bitllets

Mentre aquest divendres a laMonumental encara hi havia localitats disponibles per a la penúltima corrida barcelonina --en què torejaran aquest dissabteMorante de la Puebla, El Juli iJosé María Manzanares--, just al costat Jorge Piqué esperava amb diversos amics en unes cadires plegables la venda de les últimes entrades de diumenge, que començarà aquell dia a les 11.00 hores.

"Ja vam venir dijous a dormir, però aquesta primera nit ens ho podríem haver estalviat; ara només som 12 persones amb torn", deia Piqué, al qual a la tarda se li va aparèixer una opció per estalviar-se tantes hores d'espera: un home li ha ofert tres entrades pel mateix preu de venda, 50 euros. "Me les va regalar el meu pare, però no m'agraden els toros, i tampoc hi vull guanyar una milionada. Si no les venc, acaben a les escombraries", ha explicat.

Notícies relacionades

Al voltant hi havia els revenedors habituals. Els seus preus, a la cruïlla del carrer de la Marina amb la Gran Via de Barcelona, no arriben ni de lluny a les quantitats que s'estan demanant per internet als habitualsfòrums d'anuncis i revenda. N'hi ha que ofereixen dos abonaments (entrades tant per avui com per demà) per 2.000 euros cadascun. Altres ofereixen una entrada per 1.000 euros "per a gent sibarita i amb classe", si bé en la majoria dels casos els preus demanats no passen dels 500 euros. Molts dels gairebé 20.000 espectadors han optat per comprar l'abonament per dissabte i diumenge, amb el doble cartell de laMercè.

El cartell de Barceló

Un cartell amb versió pintada perMiquel Barceló, de la qual només es van imprimir 1.500 exemplars i que es van penjar per la ciutat, ha desaparegut gairebé completament dels carrers, segurament víctima de l'interès de molts aficionats de quedar-se un record del final del toreig aBarcelona: l'últim cartell de l'última corrida.