NOVA PROTESTA CIUTADANA

Els Mossos desallotgen els acampats davant la Borsa de Barcelona

Els concentrats es manifesten pel passeig de Gracia i convoquen una altra protesta per a aquesta tarda

Agents dels Mossos d’Esquadra intenten desallotjar els ciutadans acampats davant la Borsa de Barcelona, aquest dilluns.

Agents dels Mossos d’Esquadra intenten desallotjar els ciutadans acampats davant la Borsa de Barcelona, aquest dilluns. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

ElsMossos d'Esquadra han desallotjat sense incidents aquest dilluns a les 08.30 hores els 50indignatsque continuaven davant laBorsa de Barcelona, al passeig de Gràcia, que han passat dues nits davant l'edifici i volien bloquejar l'entrada i impedir la normal obertura del parquet, segons han informat fonts policials.

Després deldesallotjament, els treballadors de la Borsa han pogut accedir --amb algunesesbroncades i crits-- i començar la seva activitat amb normalitat. Els agents antidisturbis han mantingut elcordó policial davant un centenar de ciutadans que han protestat pel desallotjament. Un vehicle de la neteja ha retirat els cartells i adhesius que els concentrats havien col·locat a les portes de la Borsa, i s'ha produït algun moment de tensió.

Els concentrats culpen les borses de lacrisi financera mundial. "Els polítics són culpables, pero els que els dicten les lleis són els mercats", ha explicat un dels concentrats, Álvaro Alsina, per justificar l'acció. Un altre dels participants, Rodrigo, ha lamentat que els treballadors de la Borsa "ajuden el sistema" i ha recordat que la crisi ha deixat molta gent al carrer, cosa que ha considerat molt cruel, mentre que un altre, Joan, s'ha queixat de la violència dels Mossos.

Manifestació i nova convocatòria

Notícies relacionades

Després de ser desallotjats, els indignats s'han traslladat a laplaça de Catalunya, on han celebrat unaassemblea en què han decidit convocar unanova protesta davant la borsa per avui, dilluns, a les 19.00 hores. Al final de l'assemblea, s'han manifestat pel passeig de Gracia de forma pacífica, encara que han provocat talls intermitents de la circulació.

Els concentrats secundaven el movimentOccupy Wall Street (Ocupar Wall Street), convocat als Estats Units, que anima els ciutadans a acampar per reclamar un canvi de rumb en l'economia del país quan es compleixen tres anys de la fallida del banc nord-americà Lehman Brothers. Aquesta iniciativa, de caràcter mundial, s'ha portat a terme a 20 ciutats de tot el món com París, Milà, Atenes, Berlín i San Francisco.