La gran cita dels joves catòlics

Les protestes dels laïcistes obtenen un ressò mai vist

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

El segell que el moviment del

15-M ha imprès a les protestes contra la visita del Papa ha fet que aquestes mobilitzessin un gran nombre de laïcistes i obtinguessin un ressò sense precedents fins i tot en els mitjans internacionals. Sense arribar a pertorbar l'organització de la Jornada Mundial de la Joventut ni a fer ombra a la multitudinària concentració catòlica, les protestes es van repetir durant diversos dies amb la Puerta del Sol com a epicentre i van comptar amb l'efecte amplificador dels errors en la seva gestió del Ministeri de l'Interior.

Notícies relacionades

L'espoleta va ser la manifestació que va tenir lloc la vigília de la visita del Pontífex. Va congregar més de cinc mil persones que, pel deficient dispositiu policial, van acabar estancades enmig de milers de pelegrins, situació que va derivar en enfrontaments verbals i fins i tot físics.

INVESTIGACIÓ / La contundent actuació policial, amb nombroses càrregues i detencions, no va fer res més que estimular noves protestes, contra el Papa i contra el Ministeri de l'Interior alhora, que ha acabat obrint una investigació sobre les acusacions de brutalitat policial. Tot i això, el PP i la dreta mediàtica han acusat el Govern de ser massa tolerant amb les protestes.