Les mobilitzacions

Càrrega policial contra una protesta davant del Parlament valencià

Els indignats convoquen concentracions davant dels ajuntaments dissabte

Dos agents de la policia nacional immobilitzen un dels manifestants de València, ahir.

Dos agents de la policia nacional immobilitzen un dels manifestants de València, ahir. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
ALBA G. LAGUNA
MADRID

La concentració en protesta per la corrupció al País Valencià, celebrada ahir a les portes de les corts autonòmiques mentre tenia lloc l'acte de constitució del parlament valencià (del qual formen part diversos imputats), es va saldar amb 18 ferits i cinc detinguts, després que es produïssin altercats entre la policia i els manifestants. Tot va començar quan tres agents van traspassar una de les tanques per demanar la documentació a un noi que els estava increpant, cosa que va desencadenar els altercats. La delegació del Govern va emetre un comunicat en què, malgrat el nombre de ferits registrat, negava que s'haguessin produït «càrregues» policials i afirmava que es va tractar únicament d'«identificacions».

A primera hora del matí, diverses persones que havien pernoctat al costat de les Corts van ser desallotjades «pacíficament», però al llarg del matí es va anar reunint cada vegada més gent per unir-se a la protesta ciutadana.

INVESTIDURES CONSISTORIALS En solidaritat amb València, els indignats de Sol es van trobar a la tarda al quilòmetre zero. El moviment 15-M ha convocat concentracions davant dels ajuntaments de tot el país dissabte que ve -quan se celebraran les investidures de les corporacions- per manifestar el seu descontentament polític.

Notícies relacionades

El Codi Penal castiga els que es manifestin davant del Congrés dels Diputats, el Senat i les corts autonòmiques (com era el cas ahir a València), «alterant el seu funcionament normal», però no diu res sobre els consistoris. «Serà una protesta pacífica, com totes les que s'han succeït fins ara», explicava ahir Juan López, un dels portaveus del moviment a Madrid.

Preguntat sobre què passarà en el cas que la policia talli l'accés a la plaça de la Villa, on tindrà lloc la constitució de l'ajuntament madrileny, López va assegurar que si la concentració no es pot fer a la mateixa plaça serà «just a la del costat». «Evidentment, de sentir-nos se'ns sentirà», va afirmar.

Temes:

Indignats