Les mobilitzacions

BCN impedirà als indignats acampar a la Ciutadella el 14-J

Nova fricció entre l'ajuntament i Interior per unes declaracions de Puig

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA
BARCELONA

L'Ajuntament de Bar-celona no permetrà l'acampada dels manifestants que s'acostin el 14 de juny vinent al parc de la Ciutadella atenent la convocatòria feta pel moviment dels indignats, que pretén paralitzar el Parlament el dia de la votació dels pressupostos de la Generalitat. Segons va explicar a aquest diari la tinenta d'alcalde, en funcions, de Seguretat, Assumpta Escarp, l'ajuntament barceloní i laconselleria d'Interior fa dies que planifiquen un dispositiu conjunt que doni resposta tant als possibles desordres que es puguin produir com a qualsevol intent dels manifestants d'instal·lar-se al recinte.

Aquest clima d'entesa entre Escarp i el director general dels Mossos, Manel Prat, es va veure enterbolit ahir per les declaracions que elconsellerFelip Puig va fer a Catalunya Ràdio. El titular d'Interior es va desentendre de la possible acampada i va deixar en mans de l'ajuntament la decisió de permetre-la o no. Puig va recordar que la seva obligació és fer que el Parlament funcioni i que no hi hagi risc per a la seguretat ciutadana i l'ordre públic, però que acampar dins la Ciutadella «és responsabilitat de l'ajuntament» pel fet que hi ha una ordenança municipal que en regula els usos.

SEGUR DESALLOTJAMENT / Escarp va assenyalar que en cap moment ha estat en dubte que s'impedirà l'acampada. «És un recinte que es tanca a les nits» i, com en el cas dels independentistes, encapçalats pels diputats de Solidaritat Catalana, que es van manifestar davant del Parlament amb motiu del debat sobre la proposta de declaració d'independència, «no es permetrà a ningú passar la nit al parc».

Notícies relacionades

Per tot això, la tinenta d'alcalde en funcions es va mostrar «sorpresa» per les paraules de Puig i va assenyalar que miraria de parlar amb ell per aclarir l'assumpte.

PARALITZAR EL PARLAMENT / Segons la web dels manifestants, la convocatòria a la Ciutadella inclou una acampada, la nit del 14 de juny, la vigília que al Parlament es discuteixin les retallades pressupostàries. En la mateixa convocatòria es crida a paralitzar l'activitat a la Cambra, impedint als diputats el seu accés al recinte. Un acte, el dels indignats, que si es produís seria «delictiu», segons fonts de l'ajuntament de la capital catalana.

Temes:

Indignats