Les protestes 2.0

L'acampada de Sol acorda reestructurar-se, però no com

La pluja ajorna la decisió de continuar o no la protesta a BCN

2
Es llegeix en minuts
ALBA G. LAGUNA / MADRID
RAFA JULVE / BARCELONA

Després de dues hores i mitja d'assemblea, els indignats de la Puerta del Sol van acordar ahir, textualment, «canviar el format de l'acampada a un altre que resolgui els problemes actuals sense que aquesta reestructuració signifiqui una reducció ni es vinculi al final de l'acampada». Va ser l'únic consens a què va aconseguir arribar l'òrgan de decisió horitzontal del 15-M, malgrat que van ser diverses les veus que van advocar per abandonar la plaça o, almenys, reduir la mida del campament.

«Ens perdem buscant un consens total que no arriba mai», deia un dels concentrats. «El campament s'ha convertit en una acció que no només no fa avançar el moviment, sinó que acaba sent un llast», va apuntar un altre. Enmig de la indefinició, la comissió d'informació va ser la més clara: va defensar com «un procés lògic» deixar una representació bàsica i que les tendes de campanya abandonin la plaça. També va recordar els problemes que comença a patir l'acampada, com agressions, venda de drogues i els perills que comporta el sistema elèctric, que diumenge va haver de ser desconnectat per una tempesta.

La comissió legal va portar a l'assemblea l'última hora dels seus contactes amb les «autoritats». No va especificar quins, encara que la Delegació del Govern ja va dir que a partir d'avui no garanteix que la policia no hi intervingui. No es tolerarà cap ampliació del campament, tot i que sí que hi ha disposició a negociar que «un punt d'informació permanent» continuï a la Puerta del Sol. Avui, en una nova assemblea, els acampats intentaran concretar.

Notícies relacionades

BARCELONA DECIDEIX AVUI / Els indignats que continuen a la plaça de Catalunya de Barcelona també havien de decidir ahir a la nit si allargaven la protesta o si tornaven a casa i optaven per fórmules diferents per difondre les seves reivindicacions. Tot i amb això, «a causa de l'abundant pluja» que va caure ahir a la tarda, el col·lectiu va optar per posposar l'assemblea a aquesta nit. A les sis de la tarda es reuniran les comissions per debatre el tema «internament» i a les 21.30 hores es prendrà la decisió final en la reunió general.

Una gran part dels integrants del col·lectiu han mostrat aquests dies la seva intenció de prolongar l'acampad a fins diumenge, com a mínim. Altres, no obstant, ja han decidit abandonar aquesta fórmula de protesta al considerar que ja està gastada.

Temes:

Indignats