El futur del moviment

Els indignats de Barcelona planegen seguir acampats aquesta setmana

Tot i que alguns ja se n'aniran, la majoria es planteja quedar-se sis dies més com a mínim

Democràcia Real Ja convoca una manifestació mundial per al 15 d'octubre

Taller d’acrobàcia i massatge tai, ahir a la tarda, a la plaça de Catalunya.

Taller d’acrobàcia i massatge tai, ahir a la tarda, a la plaça de Catalunya. / JULIO CARBÓ

2
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE
BARCELONA

Tot i que algunes veus van manifestar ahir la seva intenció d'abandonar demà l'acampada de la plaça de Catalunya i prosseguir amb les seves accions des d'altres àmbits (inclòs, per descomptat, internet), gran part dels indignats advoquen per mantenir la protesta si més no fins diumenge que ve. Cadascuna de la vintena de comissions que integren la plataforma va exposar la seva opinió en una reunió celebrada a primera hora de la tarda i a la nit es van debatre en assemblea general els diferents arguments. La idea que aixecar el campament seria com deixar la reivindicació a miges va ser la que més es va palpar en l'ambient al llarg de tot el dia, però no serà fins aquesta nit -després d'una «jornada de reflexió», segons la van qualificar alguns- quan es conegui la decisió final.

Les pluges previstes per avui, el final de les acampades en diverses ciutats espanyoles -ja no en queden a Castella-La Manxa ni a Castella i Lleó- i la sensació que tenen alguns integrants que estan perdent simpaties per allargar aquesta acció juguen a favor de plegar les tendes de campanya. Els partidaris de «resistir», tot i amb això, troben molts més motius per no abandonar la plaça de Catalunya.

MANIFESTAR-SE AMB ELS MOSSOS / Per començar, una pancarta amb el lema «Plogui o no plogui, no hi haurà qui ens mogui» evidenciava ahir que les alertes de forts xàfecs no infonen gens de por als acampats. Tampoc una novaenvestidadels Mossos. Encara més, la «neteja» de l'altre dia els ha restat recursos materials (l'ajuntament els en va deixar recuperar ahir una part), però els ha aportat més ganes de seguir, diuen. «Perquè vegin que no tots els guardem rancor, que sabem que també hi ha bona gent entre ells i que defensem les seves reivindicacions, diversos de nosaltres volem recolzar-los en la manifestació que han organitzat contra les retallades del Govern», deia un jove. Es referia a la protesta de funcionaris, a la qual s'han adherit els sindicats de la policia autonòmica, prevista per avui davant el Parlament.

Notícies relacionades

«No ens en podem anar d'aquí fins que no tinguem una estructura ben consolidada als barris i els pobles», opinava una noia en la reunió prèvia a l'assemblea. La majoria dels seus companys l'aplaudienaixecant els braços i movent els palmells de les mans. Era un altre argument de la resistència, i n'hi afegia uns quants més: «Abandonar aquesta acampada és desmotivar els companys d'altres ciutats que es fixen en nosaltres per organitzar les seves reivindicacions». «No podem deixar sols els acampats de Madrid». «¿Desallotgen la Bastilla i dos dies després ens en anem nosaltres? ¿Quina solidaritat és aquesta?»...

MATERIALS I MENJAR / Parlant de solidaritat, des de la plaça de Catalunya se seguia sol·licitant via Twitter materials i menjar, cosa que invita a pensar encara més que l'acampada seguirà aquesta setmana. Difícilment, això sí, es mantindrà fins al 15 d'octubre. Per aquell dia, la plataforma Democràcia Real Ja ha organitzat una manifestació en diversos països per seguir denunciant que els ciutadans no són «mercaderia en mans de polítics i banquers».

Temes:

Indignats