Generació Tahrir

Que la política recuperi el seu verdader sentit

No podem ser testimonis d'un canvi. N'hem de ser part, el seu motor, i ha de ser un canvi com no s'ha vist en dècades

1
Es llegeix en minuts
Álvaro Alsina
Álvaro Alsina

Estudiant de cine. Acampat a la plaça de Catalunya.

ver +

Alguna cosa ha començat. Hem de saber què és i cap on va. Estem indignats. Estem farts de la classe política. Però hem de ser conscients que l'autèntic problema del nostre temps és una crisi de valors. El valor primari és el material, i regeix les nostres vides de manera dictatorial. Patim cadenes com la necessitat d'integrar-nos en el mercat laboral sense que importi si realment ens agrada allò que fem. Cadenes com les hipoteques, com la idiotització progressiva de la joventut, la falta de reflexió i ser fàcilment víctimes d'una vida grisa. No té cap sentit voler canviar els bancs, canviar els polítics, canviar la societat, si no ens podem alliberar d'aquestes cadenes. No hi ha (r)evolució si no es comença des de dins d'un mateix.

Estem intentant canviar el nostre món, i l'única manera que tenim d'imaginar coses que encara no existeixen són els símbols. No menyspreem el valor simbòlic del que estem fent els ciutadans aquests dies. El pragmatisme i fugir de la reflexió són característiques fonamentals d'aquest sistema. Si no podem veure el que està passant més enllà del pragmatisme, estarem sembrant en el terreny del capitalisme que ens ha portat al punt en què ens trobem.

És evident que necessitem prendre decisions, emprendre accions visibles, organitzar el dia a dia d'aquesta odissea que comencem ara, saber amb certesa on es dirigeix el moviment que hem iniciat. Però això ha d'anar precedit d'una profunda reflexió sobre quin és el nostre rol en aquest moment social. Aquesta ha de ser la funció del que estem fent. Que la política recuperi el seu verdader sentit, que els ciutadans puguin parlar del que els afecta en llocs públics, que no hi hagi lleis que passin per sobre del que hauria de ser l'autèntic objectiu de la política: organitzar-se d'una manera justa i participativa. No podem ser testimonis d'un canvi. Hem de ser part d'aquest canvi, el motor, i ha de ser un canvi com no se n'ha vist en dècades.

Notícies relacionades

No podem oblidar els valors que han de moure aquest canvi. Un canvi sense valors no aportarà res de nou, quan el que ha de canviar és una societat amb valors cada dia més allunyats de les persones i més a prop dels grans interessos econòmics.

¡Amb valor, fe i resistència tirarem endavant!