MOBILITZACIONS CIUTADANES GESTADES A LA XARXA

"Ens quedem"

Més de 300 manifestants han passat la nit a la plaça de Catalunya

Els 'indignats' van dialogar amb la Urbana i van netejar ells mateixos el lloc per no ser desallotjats

La protesta d’indignats de Barcelona aconsegueix continuar una nit més a la plaça de Catalunya. / JOSEP RUBIO

1
Es llegeix en minuts
JOSEP RUBIO / Barcelona

Els més de300 indignatsque ahir a la nit, a la una de la matinada, mantenien la protesta contra els polítics i la banca a la plaça de Catalunya de Barcelona comentaven enassemblea la possibilitat d'una imminent càrrega policial. "¿Què s'ha de fer si la policia carrega?". Alguns deien que havien de marxar un moment i tornar després; altres, que el millor era ajuntar-se en grups de 19 (deien que així serien un individu menys del que es considera una reunió, a partir de 20), altres volien resistir a ultrança de forma pacífica i obligar la policia a procedir a "arrencar cebes". Al final un home va agafar la paraula i va ser fortament aplaudit: "Si vénen a carregar contra nosaltres que no ens atrapin parlant d'això, que ens atrapin construint alternatives".

Una hora després dos agents de la Guàrdia Urbana van aparèixer a la plaça i es van posar adialogar amb el personal. El seu missatge era clar, elsindignatshaurien d'abandonar el lloc perquè la brigada deBCN Neta pogués treballar a la plaça. Després de la neteja, la gent podria tornar a la plaça (completament mullada per les mangueres municipals) però sense els objectes (pancartes, banderes...) que havien arrossegat fins allà. A la plaça hi havia des de matalssos i cadires fins a estructures de cartró i fusta i taules. Objectes que "simbolitzen la protesta", li va explicar unindignat a un policia.

Assemblea popular

Després de les explicacions dels urbans va començar l'assemblea popular. En unintens debat de poc més d'un quart d'hora, els 300 van decidir que de cap manera abandonarien la plaça i que si s'havia de netejar, ells mateixos es posarien mans a l'obra. "Ens quedem",  va ser el crit que més es va sentir. 

Notícies relacionades

Hi havia grups de policies i mossos, però l'ambient era calmat. Les dues parts es mossegaven la llengua i preferien les postures conciliadores. Mentrestant, els manifestants van començar a recollir burilles i a construir recollidors amb els cartrons i a buscar alguna escombra.

"Mobles fora", va dir la Guàrdia Urbana. I la neteja autogestionada va començar a dipositar els cartrons i els lemes als camions.

Temes:

Indignats