DURANT UNA VISITA A L'AUDIÈNCIA DE GIRONA

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no veuria malament el copagament en Justícia en casos civils

Miguel Ángel Gimeno defensa que els ciutadans amb més recursos paguin part dels costos de l'Administració

Des de fa unes setmanes, en els casos de demandes per casos de morositat, les empreses han de pagar una quota de 20 euros

1
Es llegeix en minuts

El nou president delTribunal Superior de Justícia de Catalunya(TSJC), Miguel Ángel Gimeno, és partidari que els ciutadans amb més recursos econòmics que recorrin als tribunals per a temes civils paguin una part dels costos a l'administració de Justícia (copagament), com fan les empreses. Gimeno, que ha visitat per primera vegada des que va accedir al càrrec l'Audiència de Girona per conèixer de primera mà la realitat dels diferents col·lectius de l'àmbit judicial, també s'ha proposat posar fi a la falta de jutges titulars en aquesta demarcació.

Des de fa unes setmanes, les empreses que presenten una demanda judicial per morositat han de pagar una quota de 20 euros a l'administració de Justícia i el president del TSJC opina que no veuria malament que també l'haguessin de pagar els particulars que no tinguin empresa i que econòmicament s'ho puguin permetre, però exclusivament en els casos civils.

"Tots hem de saber que la Justícia és un servei que s'ha de garantir a tothom i costa molts diners; per tant, aquells que poden pagar-lo de veritat, en alguna cosa han de col·laborar", ha indicat Miguel Ángel Gimeno. Per una altra banda, Gimeno ha reconegut que l'elevat percentatge de jutges substituts que hi ha a la demarcació gironina és un problema i s'ha proposat resoldre'l en un període de dos anys.

Notícies relacionades

El president del TSJC confia que la pròximapromoció que surti de l'Escola Judicial es quedarà a Catalunya, ja que, segons ell, a la resta de l'Estat les places ja estan bastant cobertes. En l'actualitat, a tot Catalunya hi ha un centenar de jutjats que no tenen jutge titular, encara que a Girona són una vintena.

Està previst que a finals de mes prenguin possessió 10 jutges titulars nous a les comarques de Girona, quatre dels quals aniran a Blanes. "Blanes és un partit judicial que rep a l'estiu una quantitat de persones enorme i no té les dotacions per donar una resposta", ha explicat el president del TSJC. La resta de jutges aniran destinats a Figueres, Santa Coloma de Farners i Sant Feliu de Guíxols.