RECONEIXEMENT INTERNACIONAL

Ferran Adrià: "La decisió de la Unesco remarca la posició de la cuina espanyola"

ecarrasco46747335 madrid 28 01 2019  icult  ferran adria durante la presentaci190128162732

ecarrasco46747335 madrid 28 01 2019 icult ferran adria durante la presentaci190128162732

1
Es llegeix en minuts

El cuiner Ferran Adrià s'ha mostrat "encantat" per la decisió de la Unesco de reconèixer la dieta mediterrània com a Patrimoni Immaterial, una distinció que "remarca encara més la posició de la cuina espanyola al mapa".

Només de saber la notícia, Adrià ha assegurat a Efe que "avui és un dia important". "És meravellós i crec que, igual que el flamenc, és un reconeixement genial per tot el que representa", ha explicat el cuiner, que ha assegurat que el seu llibre El sabor mediterrani del 1993 ja contemplava "la importància del Mediterrani en la seva cuina".

Adrià ha subratllat que una concessió d'aquest tipus serveix per demostrar "la riquesa cultural" que ha tingut Espanya "des dels grecs fins avui" i que, tot i que ja figura al mapa, aquest reconeixement "remarca la posició de la cuina espanyola".

Costums

Notícies relacionades

El propietari d'El Bulli s'ha referit a les diferents cuines que han fet del Mediterrani un lloc amb uns costums gastronòmics que es nodreix de la riquesa de regions com "Catalunya, la Comunitat Valenciana o Andalusia".

Adrià també ha opinat que la dieta mediterrània és un reclam que "ajudarà a vendre el país a l'exterior", tot i que ha reconegut que és un tipus de cuina que també "està present a Itàlia i Grècia".