NOMENAMENTS DEL CGPJ

El progressista Miguel Ángel Gimeno, nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

La conservadora Pilar de la Oliva, elegida presidenta de l'alt tribunal de València, s'encarregarà de la resolució del 'cas Gürtel'

Miguel Ángel Gimeno, en una imatge del 2008.

Miguel Ángel Gimeno, en una imatge del 2008.

1
Es llegeix en minuts
JESÚS G. ALBALAT / Barcelona

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha elegit avui com a president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el magistrat progressista Miguel Ángel Gimeno. Gimeno, portaveu de Jutges per la Democràcia, amb 27 anys d'experiència en la judicatura i president de la secció sisena de la sala penal de l'Audiència Provincial de Barcelona, substituirà en el càrrec a Maria Eugenia Alegret.

Gimeno, nascut en Binèfar (Osca) el 4 d'octubre de 1950, va estudiar dret a les Universitats de Lleida i Barcelona, i va ingressar a la carrera judicial el 1987. El nou president del TSJC, de caràcter afable i conciliador, ha exercit sempre a Catalunya. El seu primer destí va ser en un jutjat de l'Hospitalet de Llobregat (1987-1988) i després va ser destinat a un d'instrucció de Barcelona.

El 1993 es va incorporar a l'Audiència de Barcelona, on va exercir com a magistrat a la Secció 10 fins al 2000. Des d'aleshores ha estat magistrat president de la Secció 6 d'aquesta Audiència.

A la presidència del TSJC hi optaven la seva actual presidenta, Maria Eugenia Alegret, en funcions des de fa mesos davant la falta d'acord per renovar-la en el seu càrrec, i els magistrats Joaquín Bayo i Miguel Ángel Gimeno. El ple del CGPJ ha decidit finalment nomenar per a aquest càrrec Gimeno, que ha aconseguit els 13 vots necessaris, davant dels set obtinguts per Alegret i un en blanc.

Del Río, escollit a Andalusia

Així mateix, l'organisme ha elegit la conservadora Pilar de la Oliva com a presidenta del Tribunal Superior de Justícia de València. De la Oliva, que pertany a l'Associació Professional de la Magistratura, s'encarregarà del procés del cas Gürtel.

Notícies relacionades

En el ple celebrat aquest dijous, el CGPJ també ha nomenat Lorenzo del Río president del Tribunal Superior d'Andalusia.

Els nomenaments han estat possibles perquè tots han aconseguit el suport de, almenys, 13 dels 21 vocals del CGPJ per sortir elegits.