COMUNICACIÓ
EL PERIÓDICO recomana les millors zones per collir bolets
Des de demà es pot adquirir la 'Guia pràctica dels bolets a Catalunya'
Els lectors també podran reservar al quiosc una pràctica cistella de vímet
Un expert cull bolets al Pallars Sobirà, la temporada passada. /
La tardor és temps de bolets i EL PERIÓDICO DE CATALUNYA vol ajudar els seus lectors a buscar-ne, identificar-los i cuinar-los i, a més, a transportar-los cap a casa amb una còmoda i pràctica cistella de vímet. Des de demà, els interessats podran trobar al quiosc laGuia pràctica dels bolets a Catalunya, un complet llibre en català de 144 pàgines, amb centenars d'imatges a tot color i amb una amplíssima informació sobre el món dels bolets. El llibre es podrà aconseguir des de demà fins al 17 d'octubre vinent, per només 4,95 euros més el diari.
A més a més, i també des de demà, el lector podrà reservar al quiosc una pràctica cistella de vímet que permetrà col·locar els bolets a mesura que els vagi recol·lectant. La cistella es podrà adquirir per 9,95 euros més el diari.
Aquesta guia convertirà els seus usuaris en tots uns experts en micologia. El text, que ha estat elaborat amb la col·laboració de Cerveses Moritz, no es deixa res al tinter sobre el món dels bolets. Així, per exemple, descriu minuciosament i fotogràficament una vintena de varietats i també les principals zones boletaires
En cadascuna de les àrees geogràfiques s'hi inclou un detallat mapa dels punts on es poden trobar els bolets. La guia explica com arribar a la zona, les varietats que es poden recol·lectar i l'època de l'any en què surten.
El llibre explica a més a més gustoses receptes per elaborar suculents menús. Des d'uns senzills ro-
vellons al forn fins a uns sofisticats bolets amb foie o llom de bacallà amb samfaina i verdures. De les 20 receptes incloses a la guia cap supera els 30 minuts d'elaboració. Cadascun dels menús porta a més una fitxa amb el nivell de dificultat de la preparació del plat escollit i també una recomanació del cava o del vi, tots ells amb denominació d'origen, que casa més bé amb el menú que es proposa.
Notícies relacionadesCUIDAR EL BOSC / Si, malgrat l'ajuda que li proporciona el llibre, no ha tingut sort buscant i collint bolets, no hi ha cap problema perquè la guia també conté un interessant directori de restaurants on podrà degustar-ne plàcidament. També trobarà un llistat de les principals fires i mercats especialitzats de Catalunya on comprar els bolets i així presumir de ser un autèntic expert en la matèria.
El documentat llibre finalitza amb el decàleg del bon boletaire en què recomana, entre d'altres, respectar el bosc, agafar només els bolets que es reconeguin i rebutjar els que estiguin en mal estat i, per descomptat, no fer cas de les creences populars sobre com identificar els exemplars tòxics.
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- L’Hospitalet Illa i Quirós firmen el soterrament de la Granvia
- Per indemnitzacions Les velles patates Corominas de Badalona deixen un deute de 200.000 euros al final de la seva liquidació
- Has treballat menys de 25 anys? Així és com pots aconseguir les cotitzacions gratuïtes de la Seguretat Social
- Envelliment i salut mental: acceptar-se, empoderar-se, créixer
- Tecnologia i psicologia Un de cada vuit adolescents recorre a la IA en moments de malestar emocional
- El Barça fregeix l’Olympiacos amb defensa i 13 triples
- Tsygankov ressuscita un Girona que aconsegueix sortir del descens
