els fogons

Pasta de cine

1
Es llegeix en minuts
Miquel Sen

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

300 grams de pasta –galets–, 10 múrgoles deshidratades, quatre escalopes de foie fresc, mig litre de caldo d’au, 1 got de vi blanc (chardonnay), 1 ceba, 40 grams de formatge mimolette o formatge manxego ratllat, 2 nous de mantega, pebre, sal Maldon.

Notícies relacionades

Les nits que separen el Cap d’Any de Reis són propícies a les visites inesperades i a les reunions nocturnes d’actius reis mags. Aquest ambient festiu va generar un receptari cinematogràfic en què Mastroianni, Sofia Loren, Marco Ferreri i Michel Piccoli hi tenen les seves receptes, ràpides i gustoses, i en què mostren com ser un cuiner de cine.

La recepta que segueix li vaig sentir explicar a Piccoli a París. Em va sorprendre el rossejat de la pasta que després tracta com si fos un risotto.Més o menys la preparava així. Primer hem de rehidratar les múrgoles en un bol amb aigua calenta. En una cassola, posem a escalfar el caldo i el vi, hi incorporem tres cullerades de l’aigua del remull de les múrgoles i ho fem bullir. Sofregim la ceba tallada finament en una cassola amb la mantega. Hi afegim la pasta, ho remanem durant dos minuts perquè es dauri i s’impregni bé del sofregit. Hi aboquem dos cullerots de caldo i ho seguim removent com si es tractés de fer unrisotto. Quan gairebé ja no quedi caldo, repetim l’operació fins que la pasta estiguial dente. Hi incorporem les múrgoles, ho retirem del foc, hi escampem el formatge i ho tapem. En una paella ben calenta, saltem les escalopes defoieuns segons. Les salpebrem i muntem els plats. Ho servim calent.