Miguel A. Torres, CELLERER

«Vénen 40 dies determinants»

Miguel A. Torres.

Miguel A. Torres.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Amb un cognom vinculat al vi des de fa més de tres segles, quan els seus avantpassats es van assentar al Penedès, Miguel A. Torres, de 67 anys, presideix els cellers homònims. Les seves vinyes ocupen una extensió de 1.300 hectàrees.

–¿Com es presenta la verema?

–El raïm està molt sa gràcies a les pluges de la primavera, però el volum de la collita serà inferior a l’habitual, al voltant d’un 20% menys. La setmana que ve començarem a veremar el moscatell de gra petit. A les varietats negres encara els falta, perquè han començat ara la maduració. Vénen 30 o 40 dies determinants, en què interessa que faci bon temps, aire, temperatures suaus i que no plogui.

–¿ El temps ha respectat aquest any les vinyes de Torres?

–En general, sí, però la calamarsa ens va fer perdre bastant raïm en vinyes de Tremp [de merlot i chardonnay, a 850 metres d’altura] i a les de Milmanda [de chardonnay, cabernet sauvignon, pinot noir i monastrell, a la Conca de Barberà].

Notícies relacionades

–¿S’atreveix a fer un pronòstic sobre la qualitat de la collita?

–De moment es donen les condi-cions perquè sigui alta, però encara és aviat per qualificar-la. Hem d’esperar que el raïm acabi de madurar per tenir dades més fiables, perquè pot venir calamarsa o pluja que espatlli la collita.