EN UN ARTICLE DIFÓS PER L'ESGLÉSIA

L'arquebisbe de Granada diu que l'ús del preservatiu a l'Àfrica ha propagat la sida

També critica que se subministri als menors la pastilla abortiva

1
Es llegeix en minuts
EFE
GRANADA

L'arquebisbe de Granada, Javier Martínez, creu que l'ús "massiu" dels preservatius no ha aturat els contagis del virus de la sida a l'Àfrica, sinó que els ha propagat, una realitat que, segons ell, està "perfectament constatada".

En un article fet públic ahir per l'Oficina d'Informació dels Bisbes del Sud d'Espanya (Odisur), el prelat recolza les manifestacions fetes pel papa Benet XVI en una visita recent al continent africà en què afirmava que l'ús dels preservatius augmentava el problema de la sida, i ha apostat per la "necessitat de canviar la nostra mirada sobre la sexualitat".

Contra la banalització del cos i el sexe

Martínez culpa d'aquesta situació "els mateixos que degraden sense parar i sense límit la nostra pròpia humanitat i la dignitat del nostre pensament quan decideixen promoure entre nosaltres la banalització absoluta de l'ús del cos humà i del sexe".

Notícies relacionades

A més, en el seu text, considera que els culpables "són els mateixos" que consideren que "a qualsevol cosa, fins i tot constitutivament estèril, se la pot anomenar matrimoni" o aquells que demanen "mil controls" per obtenir un antibiòtic però subministren als menors "sense que els seus pares ho sàpiguen, sense dir ni piu i totes les vegades que faci falta", una pastilla "abortiva".

L'arquebisbe de Granada també ha alertat que la societat d'avui es dirigeix cap al "formiguer industriós al servei dels interessos econòmics i polítics dels poderosos" i ha comparat aquesta actitud "tan alegre i confiada" amb la d'uns pàrvuls "que els seus mestres porten d'excursió".