PREVISIONS DE MERCABARNA

Els catalans compraran sis milions de roses durant la Diada de Sant Jordi

3
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS
SANT BOI DE LLOBREGAT

Els responsables del Mercat Central de la Flor de Mercabarna preveuen que aquest any la xifra de venda de roses per a la Diada de Sant Jordi --el pròxim 23 d'abril-- a Catalunya arribarà fins als sis milions, un 10% més que l'any 2007.

Segons Mercabarna Flor, el dia de Sant Jordi es venen un 60% de les roses del total anual. Les més demanades i tradicionals són la Lovely Red i la Gran Prix, dins d'un centenar de varietats.

A Mercabarna es comercialitzaran una tercera part dels sis milions de roses, és a dir, uns dos milions. La resta es comercialitzaran al Mercat de la Flor de Vilassar de Mar (dos milions, Maresme) i en altres proveïdors (dos milions). Pel que fa a la procedència de les flors, el 65% de les roses que es comercialitzen a Mercabarna són d'importació, principalment d'Holanda, l'Equador i Colòmbia. El 35% són d'origen espanyol, principalment del Maresme i d'Alacant.

Sense repercussions de la sequera

Segons el president de Mercabarna, Jordi William Carnes, la campanya d'aquest any "superarà els 5,5 milions de roses venudes el 2007", i esperen "superar els sis milions de vendes". Per la seva part, el responsable del Mercat Central de la Flor, Jaume Esteve, ha afirmat que la sequera que afecta Catalunya no tindrà repercussió sobre la venda de roses.

"El Dia de Sant Jordi no té res a veure amb la sequera. Per sort, els productors de plantes i de flors sempre han fet un bon ús de l'aigua i se'n gasta molt poca. A més, la gran majoria de roses vénen de fora i estic segur que es vendran més roses", ha afirmat Esteve.

La previsió de creixement en la venda de roses es basa en diferents factors, com l'increment del nombre d'empreses que participen de la Diada de Sant Jordi regalant roses als seus treballadors; la decoració amb roses d'aparadors d'establiments, i la participació de cada vegada més persones immigrants en aquesta tradició.

Nou edifici de Mercabarna-Flor

En aquest sentit, Mercabarna distribuirà roses amb elements ornamentals característics de les diferents cultures presents a Catalunya. Així, els adorns amb cafè configuraran la denominada Rosa de Colombia; els motius tropicals seran per a la Rosa del Paraguai; els treballs de papiroflèxia, l'arròs i el bambú distingiran la Rosa de la Xina; i les plantes de menta i de dàtils configuraran la Rosa del Marroc.

Les xifres de previsió de vendes per a la Diada de Sant Jordi s'han presentat aquest migdia a l'edifici que acollirà a partir de l'1 de setembre el Mercat Central de la Flor de Mercabarna.

L'edifici, situat en uns terrenys de 44.000 metres quadrats de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i el Prat de Llobregat (Barcelonès) al costat de l'autovia C-31, triplicarà la superfície de l'actual i oferirà nous serveis als clients, com ara escoles d'art floral, sales de formació, sales de manipulació i restaurant-cafeteria.

Més oportunitats de creixement

Notícies relacionades

Obra de l'arquitecte Willy Müller, tindrà una superfície de 15.000 metres quadrats repartits en dues plantes. El nou Mercabarna-Flor comptarà amb una zona dedicada a la flor tallada amb cambres frigorífiques per a la seva conservació; una zona destinada a les plantes amb una coberta especial que permetrà mantenir un adequat nivell de llum natural, i una tercera zona per a empreses de flor seca i complements.

Segons el president de Mercabarna, Jordi Williams Carnes, l'edifici "permetrà incrementar l'activitat del sector de la flor i la planta, ja que disposarà d'unes instal·lacions més àmplies i la seva proximitat a l'aeroport li donarà més oportunitats de creixement".

Temes:

Sant Jordi Roses