DELICTE DE LESIONS

Condemnat per maltractar el seu fill, dona i sogres després d'una baralla pel comandament del televisor a Jaén

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / JAÉN

El jutjat Penal número tres de Jaén ha condemnat a un any i cinc mesos de presó José L. M., que va maltractar el seu fill, la seva dona i els seus sogres per una baralla amb el comandament del televisor, si bé suspèn la pena a condició que no cometi cap delicte durant els pròxims tres anys i se sotmeti a un programa de rehabilitació per a maltractadors, entre altres condicions.

El relat de fets provats de la sentència recull que el 18 de novembre passat el processat va mantenir una discussió amb el seu fill menor d'edat pel comandament del televisor durant la qual, "i amb la intenció de menyscabar la integritat física del menor", li va donar una bufetada que li va causar una erosió a la geniva que va requerir una assistència facultativa.

Pena suspesa

Aquest incident va provocar que els avis del nen intercedissin en la discussió, i el pare va donar una altra bufetada a l'àvia i diverses empentes a l'avi. Tot seguit, es va dirigir a la seva dona, la va agafar pel coll i va començar a llançar-la contra la barana, cosa que li va provocar una sèrie de lesions de què va trigar cinc dies a recuperar-se.

Notícies relacionades

Davant aquesta baralla, el Jutjat Penal número tres de Jaén va condemnar l'home per quatre delictes de lesions en l'àmbit familiar a la pena d'un any i cinc mesos de presó, si bé suspèn aquesta condemna a condició que durant els pròxims tres anys el condemnat no cometi cap delicte ni s'aproximi a la seva dona, fill i sogres i se sotmeti a un programa de rehabilitació de maltractadors i a un altre de deshabituació a l'alcohol.

A més, la sentència precisa que l'incompliment de qualsevol d'aquests preceptes suposarà la revocació automàtica de la suspensió de la pena i el seu compliment immediat.