LA ZONA NO TENIA TANQUES

Una nena de 5 anys mor al caure-li runa d'una obra quan anava a l'escola a Salamanca

2
Es llegeix en minuts
EFE / BÉJAR

Una nena de cinc anys ha mort avui a l'impactar-li al cap la runa procedent de l'enderroc d'un edifici en un carrer de Béjar (Salamanca) quan es dirigia amb la seva mare i el seu germà a l'escola, han informat fonts policials.

La nena, la identitat de la qual correspon a les inicials E.D.R., va rebre cap a les 9.30 hores l'impacte de la runa d'un edifici en obres que era derruït quan la seva mare la duia al col·legi públic Marqués de Valero, que és a cent metres del lloc del succés, al carrer Sol.

Va arribar morta a l'hospital

La nena va ser traslladada fins a l'hospital de Béjar per la mare d'un altre escolar que portava el seu fill al mateix col·legi, encara que ja va ingressar cadàver a les dependències sanitàries a causa del fort impacte que va rebre al cap.

A més, la mare de la víctima també portava el seu altre fill de vuit anys a l'escola, situat al barri de Macías González.

Sense tanques

Segons ha informat l'alcalde de l'Ajuntament de Béjar, Cipriano González, "l'immoble que s'està enderrocant no tenia tanques i, per tant, és ara la Justícia la que haurà d'actuar amb els cossos policials".

A més, l'arquitecte municipal del consistori de Béjar s'ha presentat aquest matí al lloc del sinistre per elaborar un informe tècnic sobre l'obra.

L'alcalde de Béjar també ha aclarit que "des del punt de vista tècnic" l'empresa responsable de l'enderroc, Amalio Martín, tenia tots els permisos en regla i el 5 de desembre la comissió municipal de Govern va autoritzar la demolició de l'immoble.

L'empresa constructora, que té previst construir a l'edifici derruït un bloc de vivendes, tenia subcontractat l'enderroc a l'empresa Dámaso Excavaciones i havia començat les obres el dia 14.

Psicòlegs per a la família

L'enterrament i la missa funeral se celebrarà demà al migdia a la parròquia Monte Mario, de Béjar, encara que els pares de la nena són naturals del municipi salmantí de Cristóbal, a 19 quilòmetres de Béjar.

L'Ajuntament de Béjar i la Creu Roja han posat a disposició de la família de la nena morta cinc psicòlegs, ja que "la situació de la seva mare és molt dura", ha assegurat Cipriano González.

El grup de psicòlegs també atendrà els companys de classe on estudiava la nena morta.

Dol al municipi

El consistori de Béjar ha suspès tots els actes nadalencs, ha retirat la il·luminació de Nadal dels carrers i ha decretat dos dies de dol.

A causa del perill que comportaven les parets de l'edifici del qual procedia la runa, l'Ajuntament de Béjar ha decidit derruir-lo totalment, després de l'autorització prèvia del Cos de Policia Nacional.

Notícies relacionades

Els agents del Cos Nacional de Policia a Béjar han obert una investigació del succés i ha pres declaració a diversos testimonis, entre ells els operaris de l'obra.

El delegat de la Junta de Castella i Lleó a Salamanca, Agustín Sánchez de Vega, i el viceconseller d'Educació, Fernando Sánchez Pascuala, s'han traslladat a Béjar per expressar el seu condol als familiars de la menor en representació del Govern regional.