A CANGAS DE ONÍS

Trànsit retira el carnet durant 30 dies al conductor d'una ambulància per excés de velocitat a Astúries

El sancionat hauria pogut recórrer la multa per justificar que es dirigia a atendre una urgència, però no va ser localitzat

1
Es llegeix en minuts
EFE / OVIEDO

La Prefectura Provincial de Trànsit d'Astúries ha retirat el carnet al conductor d'una ambulància per excés de velocitat, ja que circulava a 91 quilòmetres per hora en una travessia urbana limitada a 50.

El conductor de l'ambulància, Manuel Ángel Fernández Soto, sosté que en el moment de ser captat pel radar circulava amb la sirena i els llums posats, ja que anava a cobrir una urgència activada des del 112-Astúries.

La suposada infracció es va produir el 18 de setembre passat al punt quilomètric 157,5 de la N-625, al municipi de Cangas de Onís.

Penalització de sis punts

Arran d'aquesta infracció, el conductor ha estat sancionat amb la retirada del permís de circulació durant 30 dies i una penalització de sis punts, així com una multa de 418 euros. Fonts de la Delegació del Govern a Astúries han explicat avui que les ambulàncies poden superar els límits de velocitat sempre que demostrin que van a atendre una urgència.

En aquest cas, el propietari del vehicle denunciat era Ambulancias del Principado S.L., que va identificar Manuel Ángel Fernández Soto com la persona que conduïa en aquell moment l'ambulància, aportant el seu DNI i domicili.

Trànsit va iniciar el procés sancionador, però totes les notificacions enviades van ser retornades al resultar el conductor desconegut en aquella adreça, de manera que es va procedir a publicar els avisos alButlletí Oficial del Principati al tauler d'anuncis de l'ajuntament del domicili aportat.

No va ser localitzat

Finalment, i una vegada transcorregut el termini legal, es va traslladar a l'Agència Tributària perquè fos cobrat per via executiva.

Notícies relacionades

La Delegació del Govern sosté que l'expedient es va ajustar durant tota la seva tramitació al que estableix la llei de procediment sancionador i al Reglament del procediment sancionador en matèria de Trànsit.

Per tant, rebutja les declaracions del conductor en què al·lega que desconeixia la tramitació de l'expedient sancionador. Trànsit precisa que si el conductor sancionat hagués estat localitzat podria haver recorregut per justificar que realment es dirigia a atendre una urgència, de manera que la sanció hauria quedat sense efecte.