SOSPITOSA DE MALTRACTAMENTS

El jutge que investiga la mort d'un nadó a Valladolid ordena detenir la cuidadora

La nena de sis mesos va morir l'11 d'agost passat en un hospital de Burgos

2
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / VALLADOLID

El jutge de Valladolid José María Crespo, encarregat d'investigar la mort d'una nena de sis mesos que es va produir el dia 11 d'agost a l'Hospital General Yagüe de Burgos, on va ser derivada des de la capital val·lisoletana amb símptomes d'haver estat colpejada, ha donat ordre a la Policia Nacional perquè detingui la cuidadora amb l'objectiu de prendre-li declaració en qualitat d'imputada.

La detenció immediata ja havia estat sol·licitada per la Fiscalia de Valladolid després de tenir accés a l'informe de l'autòpsia, que revelava que la nena presentava fractura dels ossos frontal i parietal del crani. Al tornar avui de vacances, i després d'analitzar l'autòpsia, el jutge ha decretat la detenció de la cuidadora, Rosario R., de 38 anys, i veïna de Laguna de Duero, que es trobava amb la nena el dia en què va haver de ser traslladada d'urgència a l'hospital.

La cangur es declara innocent

El jutge ja havia citat la cuidadora per a aquesta setmana en qualitat d'imputada amb l'objectiu d'interrogar-la, decisió que havia pres inicialment a partir del contingut de l'atestat policial i dels informes hospitalaris. No obstant, l'ordre donada avui implica la detenció de la sospitosa perquè sigui posada a disposició judicial i se li pugui prendre declaració com a imputada.

El jutge havia considerat "temerari" parlar de la comissió d'un possible homicidi dolós per part de la cuidadora sense haver rebut l'informe de l'autòpsia. La cangur, que, igual que la mare de la nena i alguns veïns ja van declarar per aquests fets davant la policia, insistia en la seva innocència i assegurava que les lesions les hi podria haver causat a l'intentar reanimar-la després d'ennuegar-se mentre li donava una papilla.

Politraumatismes i hemorràgia

Notícies relacionades

Des d'aleshores, la mare de la nena --una dona soltera que la va tenir per inseminació artificial-- i la seva família havien acusat directament l'empleada de la seva mort, A.H.A, i havien anunciat la seva intenció de personar-se com a acusació particular en el cas, al mateix temps que havien denunciat públicament la sensació d'abandonament per part dels diferents organismes i de la mateixa justícia.

La nena va morir l'11 d'agost a l'Hospital General Yagüe de Burgos, on va ingressar amb politraumatismes al cap i una hemorràgia cerebral, procedent del Clínic Universitari de Valladolid. Els sanitaris van omplir un informe protocol·lari davant la possibilitat que es tractés d'un cas de maltractaments.