VIOLÈNCIA JUVENIL AL REGNE UNIT

Detingut un adolescent de 15 anys per la mort del nen de Liverpool

1
Es llegeix en minuts
EFE / LONDRES

Un nen de 15 anys ha estat detingut avui en relació amb la mort del petit Rhys Jones, el menor que va rebre un tret al coll fa una setmana a Liverpool (nord d'Anglaterra), ha informat avui la policia.

Rhys Jones, d'11 anys, va morir el dia 22 al rebre l'impacte d'una bala quan disputava un partit de futbol amb diversos amics a l'aparcament d'un pub al barri de Croxteth.

Un portaveu de la policia del comtat de Merseyside, al nord, ha precisat que el nou sospitós ha estat detingut aquest matí en aquell barri i serà interrogat al llarg del dia. Anteriorment, les forces de l'ordre havien arrestat 10 joves en relació amb el crim, que ha commocionat el Regne Unit, si bé tots han estat posats en llibertat.

Segons la policia, el nen va ser tirotejat per un adolescent encaputxat que passejava en bicicleta per la zona.

Crida perquè l'assassí s'entregui

Els pares de Rhys van fer aquest dilluns una dramàtica crida a l'homicida perquè s'entregui voluntàriament. Melanie i Stephen Jones, de 41 i 44 anys, respectivament, van culpar els pares de l'autor de la mort del petit, al qual fins ara no ha identificat la policia, per haver permès que el seu fill pogués arribar a cometre un crim tan horrible.

Els jugadors de l'Everton, equip de la Premier League anglesa del qual Rhys era aficionat, es van acostar també aquest dilluns al lloc on el noi va ser assassinat per rendir-li un homenatge pòstum.

El club va dipositar una corona de flors en forma d'una pilota amb els seus colors --blau i blanc--, una samarreta i unes botes, en una espècie d'altar improvisat al lloc del crim.

Mesures d'urgència

Notícies relacionades

L'altre equip de la ciutat que milita a la Premier League, el Liverpool, entrenat per l'espanyol Rafa Benítez, també va homenatjar el nen abans del partit de la prèvia de la Lliga de Campions que va disputar aquest dimarts davant el Tolosa.

L'assassinat coincideix amb un augment de la violència juvenil als carrers del Regne Unit, que comença a atemorir els adults mentre els polítics i la policia advoquen per prendre mesures urgents abans que la situació s'escapi a tot control.