NOU MORTS I MÉS DE 30 FERITS

Les restes trobades entre la runa de l'edifici de Palència corresponen als desapareguts

2
Es llegeix en minuts
EFE / PALÈNCIA

El subdelegat del Govern a Palència, Gabriel Castañeda, ha confirmat que les restes humanes trobades a la runa de l'edifici ensorrat dimarts passat corresponen a Petra Rastrilla, de 89 anys, i Eduard Dulama, de 24 i origen romanès, tots dos desapareguts des de l'ensorrament.

Castañeda ha explicat que, després de comparar les proves d'ADN, entre les restes humanes molt fragmentades trobades en els últims quatre dies i les dades obtingudes dels familiars dels desapareguts s'ha constatat que pertanyen a la dona gran i al noi, tots dos veïns de l'edifici número 4 del carrer Gaspar Arroyo, en què hi va haver l'explosió i l'ensorrament posterior.

Després de confirmar-se que les restes humanes localitzades pertanyen als dos desapareguts, el nombre de víctimes de l'explosió, sembla que de gas, s'eleva de set a nou morts i a més de 30 ferits.

Compareixença urgent davant dels mitjans

El subdelegat del Govern, acompanyat de l'alcalde de la ciutat i president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Heliodoro Gallego, ha fet aquestes manifestacions als periodistes després de convocar una compareixença urgent davant els mitjans de comunicació.

Castañeda, que ha volgut traslladar a les famílies dels fins avui dos desapareguts "el seu condol" i el del Govern de la nació, ha explicat que les tasques d'identificació portades a terme als laboratoris de la Policia Científica de Madrid han estat "un èxit de treball i de rapidesa".

També ha reiterat que es tractava d'una "prioritat" per poder obtenir uns resultats que al final han confirmat la notícia de la identitat dels dos desapareguts i, encara que aquesta sigui "tràgica", alleuja les circumstàncies personals que pateixen els familiars des del dia de l'explosió.

A l'espera d'informes tècnics

Així mateix, ha indicat que se seguiran mantenint els treballs per intentar localitzar el màxim nombre de restes humanes.

Gallego ha afegit que l'ajuntament es farà càrrec del pagament de les mudances dels prop de 200 veïns perjudicats per l'explosió, que va afectar, a més de l'edifici ensorrat, una illa de cases composta per nou blocs.

Notícies relacionades

De fet, els blocs 2 i 6 seran enderrocats perquè l'explosió en va danyar l'estructura, mentre s'està a l'espera dels informes tècnics municipals per determinar la situació dels blocs 3, 5 i 7, per si convé enderrocar-los o restaurar-los.

L'alcalde també ha explicat que la denominada Zona Zero, on hi va haver l'explosió, a poc a poc va recuperant la normalitat i ha subratllat que alguns dels blocs de la zona ja tenen llum i aigua, i està previst que el servei de gas es reprengui a partir de demà, dilluns.