SUCCESSOS

Trobada una víctima entre la runa traslladada als afores de Palència

Els investigadors creuen que les restes són les d'una dona de 88 anys

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PALÈNCIA

Ahir va quedar clarament demostrat que les tasques de desenrunament de l'edifici ensorrat a Palència a causa d'una explosió de gas no s'han efectuat amb tota la minuciositat que era necessària. Poques hores després que els bombers asseguressin que no hi havia restes humanes entre les runes que encara hi havia a la zona on va tenir lloc el succés, els equips de rescat i de la Policia Científica van trobar alguns vestigis d'una persona entre la runa que ja s'havia traslladat als afores de la ciutat. Els investigadors creuen que corresponen a una dona de 88 anys des- apareguda que no havia estat identificada entre les altres set víctimes mortals de l'explosió de dimarts. Ara només falta per trobar el cos d'un jove romanès de 24 anys.

El subdelegat del Govern a Palència, Gabriel Castañeda, va anunciar ahir que les restes humanes de la dona gran van ser localitzades a la tarda entre els munts de runa que hi havia als voltants de l'antic camp de futbol de la Balasera. Després de comprovar que al bloc del carrer de Gaspar Arroyo era pràcticament impossible trobar les dues víctimes que encara hi havia desaparegudes, els investigadors van prendre la decisió de desplaçar-se fins als terrenys on s'havien deixat les restes descartades per assegurar-se completament que no s'havia confós cap resta humana amb algun tros de totxo o alguna peça de formigó, com de fet va passar.

AJUDES I FUNERALS

Notícies relacionades

La junta de Castella i Lleó també va informar ahir que pagarà el lloguer de les vivendes que calgui per a les persones que s'hagin quedat sense casa i els entregarà un xec de 1.000 euros perquè afrontin despeses urgents com la compra de roba. La portaveu del Govern autonòmic, María Jesús Ruiz, va afegir que s'ha aprovat un crèdit especial ampliable d'un milió d'euros per fer obres de reparació en els pisos que poden ser habitats en breu i va celebrar l'"evolució favorable" d'alguns dels afectats que encara continuen sent atesos als diferents hospitals.

Per una altra part, els funerals per cada una de les víctimes mortals es van celebrar al llarg del dia a diferents parròquies palentines, encara que a les set de la tarda es va oficiar una eucaristia conjunta a la catedral, en la qual els familiars i amics de les víctimes van estar acompanyats per la infanta Elena, el president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, i l'alcalde de la ciutat, Heliodoro Gallego. També va assistir a aquest funeral la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, que anteriorment havia visitat la zona de l'explosió i havia donat el seu condol "i el de tot el Govern a les víctimes d'aquesta tragèdia".