ATAC SORPRENENT

Cent voltors maten una vaca i el seu vedell i se'ls mengen a Burgos

1
Es llegeix en minuts
EFE / BURGOS

Un centenar de voltors han atacat una vaca i el seu vedell acabat de parir i els han matat a la vall de Mena, ubicada al nord de la província de Burgos, ha informat la Subdelegació del Govern.

El ramader de la vall de Mena propietari dels animals va posar en coneixement de la Guàrdia Civil que va poder veure com uns cent voltors atacaven una de les seves vaques i el vedell que acabava de parir, i els va matar, sense que pogués fer res per impedir-ho.

Tenen gana

Recentment, un altre ramader de la província de Burgos va denunciar també que uns 70 voltors van atacar una de les seves vaques i la van matar.

Notícies relacionades

Segons les organitzacions agràries, els voltors, que són animals carronyers, per falta d'aliments estan canviant de costums i passen a atacar directament preses vives per poder-se alimentar.

Ramaders de diverses zones d'Espanya, entre elles Castelló, Terol i Navarra, han denunciat diverses vegades l'augment dels atacs d'aquestes aus als seus ramats, sobretot des que es va prohibir abandonar els cossos dels animals morts a les menjadores per a voltors després de l'epidèmia de les vaques boges.