UNA BOSSA DE GAS, CAUSA DE L'ESFONDRAMENT

Trobat un altre cadàver entre la runa de l'edifici de Palència i ja són sis els morts

Fins al moment, totes les persones mortes són dones

Els equips de salvament treballen en el rescat d'una setena víctima

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / PALÈNCIA

Els bombers de Palència acaben de rescatar el cos sense vida d'una dona d'entre la runa de l'edifici de vivendes desplomat aquesta matinada al centre de la capital, on fins al moment s'han comptabilitzat sis morts, segons ha informat el subdelegat del Govern, Gabriel Castañeda. Els equips de salvament seguien treballant, cap a les 21.30 hores, en el rescat d'una possible setena víctima.

El cadàver correspon a una dona que és germana de la cinquena víctima mortal extreta de la runa cap a les quatre d'aquesta tarda. Totes dues dormien a la mateixa habitació, segons les mateixes fonts.

Un altre dels cadàvers ha estat trobat en un edifici adjacent, però la resta dels morts es trobaven a l'immoble sinistrat.

Tres desapareguts

Els equips de salvament estan treballant en tres punts de la runa de l'immoble, on es poden trobar més persones, segons el president de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, que ha precisat que "les previsions són negatives".

Dels 14 ferits i ingressats al llarg de la jornada, només continuen hospitalitzats vuit. Sis d'ells es troben a l'Hospital Río Carrión, un al Provincial de San Telmo, i una nena de 5 anys, Nerea M. A., al Clínic Universitari de Salamanca, segons el president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera. Per una altra part, 34 veïns dels immobles pròxims a l'edifici sinistrat ja han estat reallotjats.

Identificades cinc víctimes

El bloc de cinc plantes del número 4 del carrer de Gaspar Arroyo de Palència s'ha ensorrat arran d'una explosió a causa d'"una bossa de gas ciutat" als pisos baixos, segons ha explicat Herrera. De moment han estat identificades cinc de les víctimes mortals. Totes elles són dones de nacionalitat espanyola i de 91, 86, 83, 63, 35 i 20 anys.

L'edifici afectat va ser construït als anys 40 per a funcionaris de l'Ajuntament de Palència, i hi habitaven majoritàriament persones grans i diversos nens.

El bloc està situat a prop de la catedral de la ciutat. Fins al lloc s'han traslladat membres d'Emergències 112, que han instal·lat un hospital de campanya, i diverses dotacions de Bombers i Policia Nacional.

Una nena de 5 anys, molt greu

La nena Nerea M.A., de 5 anys, ha estat evacuada en estat molt greu i amb un lleuger coma en un helicòpter mèdic de la Junta de Castella i Lleó fins a l'uci pediàtrica de l'Hospital Clínic Universitari de Salamanca, per ser tractada d'un traumatisme cranioencefàlic.

La menor ha passat la nit amb el seu pare a la quarta planta del bloc de vivendes derruït, segons ha explicat l'avi de la nena a les portes de l'Hospital Río Carrión de la capital castellana. Segons el cap de l'Executiu regional, les notícies sobre l'estat de salut de la menor "són menys alarmants que aquest matí".

Tres dies de dol oficial

Notícies relacionades

En aquest centre sanitari es troba en observació el pare de Nerea, un dels 21 ferits comptabilitzats fins al moment després del tràgic succés.

Castella i Lleó, ha informat el president de la comunitat, ha decretat tres dies de dol oficial, i també ho ha fet l'Ajuntament de Palència. Herrera ha anunciat igualment que els treballs de neteja i de rescat continuaran al llarg d'aquesta nit, en la mesura que sigui possible, mentre l'alcalde de la ciutat, Heliodoro Gallego, ha precisat que la runa del bloc de vivendes desplomat s'està dipositant en un mateix lloc per facilitar la investigació de la policia científica.