ACTIVITAT CULTURAL

Comencen les rutes per conèixer la Barcelona de Joan Brossa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La Fundació Joan Brossa va iniciar ahir els seus Itineraris brossians, que permeten conèixer els ambients pels quals transita l'obra del poeta. Les rutes començaran pels districtes barcelonins de l'Eixample i Ciutat Vella, i posteriorment s'aniran alternant fins al 24 de novembre amb altres escenaris, com Sant Gervasi, el Velòdrom d'Horta i els voltants de la capital catalana, van informar els organitzadors d'aquesta iniciativa cultural.

Els poemes de Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) estan dissenyats per "dir alguna cosa al vianant", diuen els estudiosos. Per això, s'han posat en marxa aquestes passejades per la ciutat, que ahir van començar al nou local de la fundació i van recórrer punts de l'Eixample i Ciutat Vella. La ruta, que inclou visites a alguns establiments comercials de la zona, es repetirà el 9 de juny i el 29 de setembre.

Està previst que el 14 d'abril s'iniciï un altre itinerari més intimista pel barri de Sant Gervasi. Aquest també tindrà lloc el 9 de juny i 27 d'octubre. El recorregut s'iniciarà a la plaça de Molina i arribarà fins a l'espai d'exposicions de l'autor català.

Notícies relacionades

FORA DE LA CIUTAT

Així mateix, el 5 de maig i el 24 de novembre es faran dues excursions més, aquesta vegada en autocar, que giraran al voltant del Velòdrom d'Horta, però també recorreran poblacions pròximes a Barcelona que van influir en l'extensa obra literarioartística de Brossa. No s'ha d'oblidar que el poeta va col.laborar amb artistes com Joan Miró, Antoni Tàpies, Modest Cuixart i Perejaume, a més de ser cofundador de les revistes Algol (1947), germen del que seria Dau al Set. Per accedir als itineraris organitzats per la fundació s'ha de fer una inscripció prèvia, ja que les places són limitades.

Temes:

Joan Brossa