QUATRE ARRESTOS A CATALUNYA

Almenys 38 detinguts en una operació contra bandes albanokosovars d'assalt de vivendes

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA / MADRID

Les forces de seguretat han detingut almenys 38 persones en el marc de la macrooperació desenvolupada a diverses províncies espanyoles contra bandes de lladres albanokosovars.

Segons fonts pròximes a la investigació, quatre dels arrestos s'han produït a Catalunya: tres al barri de la Barceloneta de la capital catalana i un a Blanes. 21 persones més han estat detingudes a Madrid, set a València i sis a Cantàbria.

Els detinguts a Cantàbria van cometre els delictes al País Basc, motiu pel qual la investigació ha comptat allà amb la col·laboració de l'Ertzaintza, com ha passat amb els Mossos d'Esquadra a Catalunya.

Possible relació amb l'assalt a la casa dels Tous

Només un dels detinguts pot estar relacionat amb l'assalt de la casa dels Tous el desembre passat, que es va saldar amb la mort d'un dels assaltants pels trets que va efectuar Lluís Corominas, gendre de la parella de joiers.

D'acord amb les mateixes fonts, a aquest suposat delinqüent se li seguia el rastre des de feia diversos dies, amb l'objectiu de poder confirmar la seva relació amb el robatori a la casa dels Tous i intentar que aportés més pistes per poder localitzar altres presumptes implicats en l'assalt.

Col·laboració de la Policia Nacional, els Mossos i la Guàrdia Civil

Notícies relacionades

La Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han portat a terme conjuntament l'operació a Catalunya, on no es preveuen més detencions.

El dispositiu policial continua obert a Madrid, Euskadi, Madrid, Cantàbria i el País Valencià, motiu pel qual de moment no hi ha còmput definitiu d'arrestos i registres.