TIROTEIG EN UNA VIVENDA DE SUDANELL

Un home dispara a casa seva al Segrià a 3 assaltants i en mata un

El pagès, amb llicència de tir, va usar una pistola al veure que els encaputxats, armats, atacaven el fill

Un segon intrús està en estat de mort cerebral i el tercer va ser detingut pels Mossos

2
Es llegeix en minuts
ROSA MATAS / LLEIDA

Un veí de Sudanell (Segrià) de 64 anys va matar ahir un dels tres intrusos que van entrar casa seva coberts amb passamuntanyes cap a dos quarts de deu del matí, i en va ferir greument un altre. També va disparar a un altre encaputxat que, segons la versió que va donar, li hauria disparat primer des de l'exterior de la vivenda.

Sebastià Ges, que disposa de llicència d'armes de caça menor i tir olímpic, va disparar amb una pistola del calibre 22 des del segon pis al cap dels dos assaltants, que havien lligat de mans el seu fill, de 25 anys. Un d'ells va morir quatre hores més tard a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, mentre que el seu company es trobava ahir en estat de mort cerebral.

EN PIJAMA I DESCALÇ

Amb només els pantalons del pijama, descalç i amb la pistola a la mà, Sebastià Ges es va entregar minuts després de disparar la seva arma a l'ajuntament, on va arribar corrent. Segons l'alcalde, Josep Maria Sanjuan, i el coordinador d'emergències de Protecció Civil a Lleida, Emili Nadal, va entrar dient: "N'hepelatdos". Nadal reconeix que es va espantar al veure "els gestos de fanfarroneria" de l'home, que estava molt alterat. "Quan l'he vist no podia creure que la pistola fos de debò, però després m'he quedat parat", explica. Sebastià Ges va quedar en llibertat després de declarar tota la tarda a la comissaria dels Mossos de Lleida.

Tant l'alcalde com els veïns del poble donen per fet que els assaltants són lladres, però els Mossos no descarten altres hipòtesis. Apunten la possibilitat que els intrusos coneguessin el fill dels Ges, que té un bar al poble.

L'alcalde i Emili Nadal no van aconseguir que el propietari de la casa deixés anar l'arma amb què havia disparat. Perquè la deixés va haver d'intervenir un amic, Enric Martí.

Segons les seves versions, a la casa, amb Sebastià i el seu fill, hi havia la nòvia del segon. Diuen que dos assaltants van entrar amb passamuntanyes i armats i van lligar les mans al fill. El pare, "alarmat pels crits de la nòvia, va saltar del llit, al segon pis, va carregar l'arma i, mentre baixava les escales, va veure com li disparava un home des de l'exterior de la casa, i va ser llavors quan va disparar als dos encaputxats que sacsejaven el seu fill", explica Enric Martí. Segons aquest testimoni, va sortir corrent per atrapar l'assaltant armat però no va disparar perquè hi havia gent al carrer. El tercer assaltant es va dirigir corrent cap al canal que passa pel poble i, abans de ser detingut pels Mossos, hi va llançar la pistola, que va quedar enganxada a la tanca. La policia autonòmica estudia la possibilitat que en l'operació hi intervingués una quarta persona que hauria aconseguit fugir del setge policial.

AMB ANTECEDENTS

Notícies relacionades

El mort, un noi de 23 anys resident a l'avinguda de València del barri lleidatà de Cappont, tenia antecedents penals de poca importància, igual que algun dels seus companys. La casa de Sebastià Ges, coneguda al poble amb el sobrenom familiar de can Silo, és segons l'opinió dels veïns una vivenda modesta, "de la qual els lladres tampoc s'haurien pogut emportar gaires coses".

El delegat de la Generalitat a Lleida, Jaume Gilabert (ERC), va assegurar ahir que inicialment tot fa pensar que el veí de Sudanell va actuar en defensa pròpia.