MILLORA EDUCATIVA

Les escoles catalanes començaran a donar classes en anglès el curs que ve

Educació preveu contractar més docents de parla anglesa per portar a terme el pla

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

La Conselleria d'Educació posarà en marxa a partir del pròxim curs un ambiciós pla per elevar la competència en anglès dels alumnes, que preveu que s'imparteixin classes en aquest idioma, per a la qual cosa es contractaran docents de parla anglesa i s'impulsarà la formació del professorat autòcton.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat, en una entrevista a Efe, que el seu departament està treballant en el disseny i la concreció de les mesures necessàries per fer possible que aquest pla, que s'aplicarà de manera gradual, comenci ja el setembre vinent perquè es visualitzi el "compromís" de la Generalitat per convertir Catalunya en una societat "trilingüe".

Pla de xoc

Entre les mesures més destacades del pla, que englobarà els cursos 2007-08 i 2009-10, hi ha la contractació de docents de parla anglesa en el marc d'un "pla de xoc" i al marge, per tant, dels processos habituals d'incorporació de mestres i professors als centres educatius catalans.

Amb la captació de professorat extern, Educació pretén fer front a la necessitat de comptar amb un nombre suficient de docents amb un domini molt alt de l'anglès en una primera etapa, tenint en compte el dèficit actual d'especialistes en aquest idioma.

Paral·lelament, la Generalitat multiplicarà els plans de formació del professorat autòcton per elevar el seu coneixement i domini de l'anglès i se'ls oferiran "estades d'immersió" a l'estranger.

Falten professors

Maragall ha afirmat: "Cal que molts més professors tinguin el suficient nivell (d'anglès) per utilitzar-lo a classe; fan falta més especialistes d'aquest idioma. A més, fa falta que un bon nombre de professors tinguin un domini superior perquè han de saber molt bé la seva matèria, molt bé l'anglès i saber com aplicar-lo des d'un punt de vista pedagògic".

Notícies relacionades

Els centres docents disposaran a més de nous materials didàctics i d'eines pedagògiques especials per facilitar aquest objectiu.

"Tot això suposarà un esforç econòmic important, però serà tangible, visible i concret. I es notarà ja el curs que ve", ha subratllat Ernest Maragall, que ha avançat que es recorrerà a ajudes econòmiques de l'Estat i de la Unió Europea, i que es buscarà el finançament privat del sector econòmic.