ELS TURISTES AÏLLATS A JORDÀNIA EXPLIQUEN LA SEVA PERIPÈCIA

El guia, home de l'any

Els espanyols atrapats per la neu a Petra reconeixen que estan vius gràcies a l'intèrpret "Va ser un infern, però no vam perdre la calma"

2
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA / MADRID

Els turistes espanyols que dijous a la matinada van quedar atrapats per la neu mentre intentaven arribar a Petra (Jordània) han decidit nomenar el seu guia home de l'any. Cap d'ells sap què els hauria passat sense ell. "Estem vius gràcies a ell. Va trucar a tothom i no va parar fins que ens va rescatar l'Exèrcit", va reconèixer ahir una de les turistes, Elena Ramos. L'heroi, Walid al-Masri, es va mostrar humil. "És veritat que jo ho tenia tot controlat, però és que la gent em va ajudar molt", va manifestar en declaracions telefòniques a EL PERIÓDICO.

Quan els turistes van emprendre el camí a Petra des d'Amman a bord de diversos autobusos no podien sospitar que les autoritats acabarien tallant la carretera per culpa de la neu. Llavors, el guia va decidir anar per un camí alternatiu. Però quan havien recorregut uns 10 quilòmetres, el bus va sortir de la via. "Ens vam quedar completament bloquejats. No podíem anar ni endavant ni endarrere. ¡Quina tempesta de neu!", va recordar Ramos.

Així van estar, completament aturats, des de dos quarts de vuit del vespre --hora local-- fins a les tres de la matinada. Les autoritats del país no van estalviar mitjans. Tancs i helicòpters de l'Exèrcit, inclosos. "Va ser un infern, però ningú va perdre la calma. Hi havia calefacció i això ens feia estar relativament tranquils. A més, vèiem que el guia no parava de trucar a les forces de seguretat", va explicar la turista.

TURISTES CATALANS

Notícies relacionades

Valentín Rejón, que viu a Viladecans (Baix Llobregat) i va anar a Jordània amb la seva dona i la seva filla de 12 anys, també es va desfer en afalacs. "Tant el guia com els policies s'han portat estupendament. Quan ens van rescatar ens van traslladar a una caserna i ens van donar te calent i menjar. Els agents ens repetien que demanéssim el que ens fes falta", va destacar el turista català.

Una vegada van haver passat tots els mals, el grup va decidir ahir fer l'excursió a Petra, "la joia de Jordània", segons explica Walid al-Masri. "El temps va millorar, així que l'excursió l'hem fet sense problemes. Tothom ha disfrutat molt", va afirmar el guia. "És clar --va afegir Valentín Rejón--, no podíem pas renunciar a veure Petra. Hem vingut fins a Jordània, entre altres coses, per conèixer aquesta ciutat".