ENSENYAMENT

Agredits els bidells de dos instituts de Saragossa i Àvila

Els ordenances van ser atacats per exalumnes dels centres educatius

1.400 docents catalans han tingut problemes a classe des de l'any 2004

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Agents del Cos Nacional de Policia van detenir ahir a Saragossa tres adolescents com a presumptes responsables de l'agressió a una ordenança de l'institut d'ensenyament secundari José María Blecua. Aquest acte de violència va tenir lloc dilluns, el mateix dia en què diversos joves van pegar al bidell de l'IES Isabel de Castilla, d'Àvila. En cap dels dos casos hi van participar estudiants dels centres escolars, encara que alguns d'ells eren exalumnes.

L'agressió a l'institut de Saragossa va tenir lloc quan la bidell va impedir l'accés al recinte als tres implicats, que són menors d'edat. Al veure que no podien entrar per participar en les activitats extraescolars que es desenvolupaven en aquelles instal.lacions, els joves van atacar la dona i li van provocar, entre altres lesions, una fractura al pòmul. A causa de la lesió ahir encara continuava ingressada en un hospital de la capital aragonesa.

El cas d'Àvila també va tenir lloc quan el bidell va prohibir a dos nois l'entrada a l'institut, que estava celebrant les eleccions al consell escolar. Després de ser comminats a sortir del recinte, un dels adolescents es va llançar sobre la víctima i la va tirar a terra mentre l'altre va aixecar una paperera en senyal d'amenaça. Acte seguit, el primer agressor va mossegar l'orella a l'ordenança, que no va patir ferides de gravetat i ahir va poder tornar a la feina.

ELX I MÚRCIA

Un altre dels casos recents de violència que hi ha a les escoles, el de l'IES Nit de l'Albà, d'Elx, va fer ahir un altre pas: la família de l'estudiant que va ser agredit pels seus companys va decidir ampliar la denúncia "per responsabilitat corresponent" a la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, al director del centre i al cap de l'àrea d'estudis. A causa de les evidències d'agressió, el jutjat de menors número tres d'Alacant manté l'ordre d'allunyament d'un dels sis atacants i l'internament en un centre de menors d'un altre.

En canvi, a Múrcia, la Conselleria d'Educació va informar ahir que les investigacions conclouen que el nen d'11 anys, la mare del qual va denunciar un cas debullying,no va rebre cap agressió en una escola de l'Algar. És més, l'AMPA i alguns pares denunciaran la dona per denúncia falsa i injúries.

ALTA DESOBEDIÈNCIA

Notícies relacionades

D'altra banda, el sindicat de professors ANPE va assegurar ahir que 1.389 docents de Catalunya han denunciat problemes per impartir classes en els últims dos anys. Les dades facilitades, que corresponen a les trucades rebudes pel telèfon de denúncies habilitat per l'organització, indiquen que 918 dels afectats van esmentar l'alta des-

obediència de l'alumnat, mentre que 63 van afirmar ser víctimes de violència física.