SUCCESSOS

Una nena és apallissada a Burgos per 30 companys

El pare afirma que el mateix grup ja va pegar a la menor dilluns

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BURGOS

La violència escolar torna a estar present en el nou curs. Una nena de 12 anys va ser apallissada ahir a Burgos a mans d'una trentena de companys del seu institut, segons fonts de la policia local. Per culpa de la pallissa, la menor va haver de ser traslladada a un hospital perquè els metges li curessin les ferides, encara que no va haver de ser ingressada.

L'agressió va tenir lloc al migdia als voltants de l'IES Gil de Siloé de la localitat castellanolleonesa. Dues persones van veure com els agressors, d'entre 12 i 16 anys i alguns de la mateixa classe que l'estudiant, tiraven pedres a la víctima i li donaven puntades. Els dos testimonis la van protegir i la van refugiar en un establiment comercial a prop d'aquest institut.

Alertats per la trucada telefònica d'un altre veí, els agents de la policia local es van acostar al lloc per custodiar la menor. Posteriorment, es van posar en contacte amb el pare de la noia, que l'any passat va cursar primer d'ESO en aquest mateix institut, on ahir se celebrava una de les tres jornades dels exàmens de recuperació, que van començar dilluns passat. Precisament, aquell mateix dia la nena ja va ser objecte d'una primera agressió per part del mateix grup d'adolescents, segons va explicar el seu pare a la policia local. Arran d'aquestes agressions continuades, l'home va sol.licitar ahir que la seva filla sigui canviada de centre docent per evitar que es tornin a repetir episodis del mateix tipus.

Notícies relacionades

FORA DEL RECINTE

El director de l'IES Gil de Siloé, José Luis González, va insistir ahir que les agressions es van produir fora del recinte escolar, i també va indicar que els professors no van tenir coneixement dels fets fins que diversos membres de la policia local es van presentar a l'institut acompanyats de la menor i el seu pare. A més, el responsable del centre educatiu va remarcar que durant el curs passat no es va registrar ni a les aules ni al pati cap mena de situació de tensió que pogués portar a suposar una actuació d'aquest caràcter. González també va afegir que tampoc es va rebre cap queixa de presumpte assetjament escolar per part de la família de la nena agredida ahir.