Exteriors denuncia fallades en les adopcions al Congo

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Ministeri d'Afers Estrangers va explicar ahir que els processos d'adopció fets per cinc famílies catalanes i una basca a Brazzaville (Congo) no es van complicar per traves burocràtiques, sinó per les irregularitats del procés d'adopció.

Notícies relacionades

Per aquest motiu, l'ambaixada d'Espanya a Kinshasa, que s'ocupa de la República Democràtica del Congo i de la veïna República del Congo, va negar el visat als menors. Quan la situació es va complicar pels disturbis a Kinshasa, Exteriors va enviar un diplomàtic a Brazzaville per treure les famílies "com fos", en aquest cas amb visats de turista i assistència diplomàtica per passar les fronteres malgrat la irregularitat dels documents. Les sis famílies arribaran avui des de Kinshasa, via París, a Barcelona.

La parella Torrents-Castellanos, que va adoptar la seva filla Olívia a Kinshasa i va tornar dijous passat, no ha tingut els mateixos problemes. La nena va arribar amb passaport i inscrita al llibre de família. Respecte als altres pares adoptants a l'antic Congo francès, un portaveu del ministeri va assegurar que les famílies van demanar el visat de sortida amb expedients d'adopció en què no coincidien els noms de pares i fills, amb partides de naixement "dubtoses" i sense el passaport d'algun menor. Va afegir que des de Madrid es va desaconsellar per "imprudent" el viatge a l'entitat --autoritzada per la Generalitat-- que va gestionar les adopcions.