Final de rodatge

‘Cites Barcelona’ retrata l’amor en temps de Tinder

La sèrie de Pau Freixas estrenarà la seva tercera temporada el 2023 a TV-3 i Amazon Prime Video

‘Cites Barcelona’ retrata l’amor en temps de Tinder

AMAZON PRIME VIDEO

4
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa gairebé vuit anys, TV-3 va guanyar punts amb ‘Cites’, sèrie catalana inspirada en una ficció britànica que parlava de relacions i treia molt més partit de Barcelona que la seva predecessora de Londres. La producció ens permetia observar les primeres trobades d’uns personatges ben diversos que buscaven amor, sexe o només uns moments de companyia. No tots acabaven bé, com a la vida mateixa. El seu creador, Pau Freixas, pensava que la sèrie podia donar molt més de si, així que, quan li van oferir fer una tercera temporada, no ho va dubtar: el resultat és ‘Cites Barcelona’, que s’ha acabat de rodar aquest dilluns, 12 de desembre, i que estrenaran el 2023 TV-3 i Amazon Prime Video.

Tot i que el punt de partida és el mateix que a les entregues anteriors, les cites del títol, s’han volgut reinventar i adaptar als nous temps, en què Tinder i altres aplicacions per lligar són a l’ordre del dia. «Fa nou anys les cites per internet eren un tema pràcticament tabú, tothom deia que s’havien conegut en un bar quan en realitat s’havien conegut a Tinder. Però ara són completament normals, el que és estrany és conèixer-se en un bar», emfatitza Èric Navarro, ‘showrunner’ i coproductor executiu creatiu junt amb Freixas. Així que els personatges de ‘Cites Barcelona’ recorren a les noves tecnologies per entaular relacions.

És el que faran el Jan (Carlos Cuevas) i la Laura (Clara Lago) al primer dels sis capítols, rodat a l’hotel W de Barcelona. «Són dues persones que han sigut abandonades per les seves parelles la nit de Cap d’Any. I es troben per veure si un clau en treu un altre», avança l’actriu d’‘Ocho apellidos vascos’ i ‘Limbo’.

El seu company destaca l’incentiu d’interpretar un paper com aquest, bastant diferent dels papers als quals el solem veure. «En aquesta indústria hi ha unes inèrcies i quan fas un personatge que funciona te’n solen donar d’altres del mateix tipus. Però aquí tinc una cita molt diferent d’altres que he tingut a la ficció, a les quals feia personatges més líders i segurs de si mateixos. Aquí el Jan és més vergonyós, tímid, va a remolc del personatge de la Clara», apunta el protagonista de ‘Merlí. Sapere aude’ i la recent ‘Smiley’, que té clar el millor lloc per tenir una cita: «Si acaba a casa, és que ha anat bé».

De Carmen Machi a Miguel Ángel Muñoz

Junt amb ells, en altres cites (n’hi ha dos per capítol i totes són autoconclusives), hi ha actors com Pablo Rivero, Manuela Vellés, Betsy Túrnez, Eduard Buch, Aida Oset, Ricard Sales, Jordi Llovet, Gonzalo de Castro, Carmen Machi, Belén Cuesta, Ivan Massagué, Carolina Yuste, Miguel Ángel Muñoz, Aina Clotet, Ajay Kumar, Andrea Álvarez, Pol López, Pep Ambrós, Alejo Sauras, Albert Ausellé, David Verdaguer, Berta Castañé, Berta Bayarri, Joana Vilapuig, Vito Sanz, Antonio Hortelano i Carme Balagué. I tres repetidores de les anteriors temporades: Eva Santolaria, Laia Costa i Nausicaa Bonnín.

La història d’aquestes dues últimes, que van interpretar la Paula i la Sofia, és una cosa que Navarro creia que li havia quedat pendent. «Sempre vaig pensar que havien d’acabar juntes i durant anys he estat enviant al Pau captures de Twitter de gent que pensava el mateix. Així que vam decidir que en aquesta tercera temporada, almenys, havia arribat l’hora que es retrobessin», explica el guionista.

Als nous episodis el que no hi haurà seran històries entrecreuades dels diferents personatges ni una segona trobada entre ells, com va passar a les entregues anteriors. «Ara són només 6 capítols, i no 13 com abans, així que no es podien repetir els personatges», justifica Freixas, també director de quatre dels episodis.

En català i castellà

A la sèrie es combinen el català i el castellà i també s’entremesclen el romanticisme, el sexe, la comèdia, el drama, «el morbo i un punt de voyeurisme», segons Freixas. Però, sobretot, predomina el ‘feel good’. «Els personatges venen amb motxilles emocionals pesades, però són gent divertida. Fan bromes, però parlen de coses importants», considera Navarro.

Notícies relacionades

La preciosa postal de Barcelona que va servir ‘Cites’ a les seves dues anteriors temporades es completa ara amb noves visions dels seus paisatges i carrers, des del barri del Raval fins a la torre del telefèric i el terrat de l’hotel Ritz. «Un collage de les moltes ciutats que hi ha dins de Barcelona depenent de l’època de l’any, però també del teu estat d’ànim», afirma Freixas. Però pot ser que aquest collage no estigui acabat del tot, perquè el seu creador estaria encantat de rodar una quarta entrega.

De moment, la tercera s’estrenarà el 2023, el mateix dia, a Amazon Prime i TV-3. Però, mentre que a la cadena autonòmica aquella jornada es veuran només els dos primers episodis, la plataforma l’oferirà ja sencera. Perquè pot ser que en l’amor estiguem vivint nous temps, però també pel que fa a la manera de consumir televisió.