CANVIS EN L’‘STREAMING’

Warner Bros. Discovery reformula HBO Max en un nou servei

  • El conglomerat desafia Netflix i Disney amb Max, aplicació que unirà els continguts d’HBO i Discovery

  • En l’esdeveniment de presentació s’ha anunciat un altre ‘spin-off’ de ‘Joc de trons’ i una readaptació en sèrie dels set llibres de ‘Harry Potter’

Warner Bros. Discovery reformula HBO Max en un nou servei

HBO Max y Discovery+

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Poc més d’un any després de la fusió de WarnerMedia i Discovery, David Zaslav, CEO del nou conglomerat Warner Bros. Discovery, presentava dimecres la culminació d’un pla que ha anat anunciant des de fa dos anys: la combinació dels preuats continguts d’HBO amb els populars ‘realities’ i documentals de Discovery en una aplicació totpoderosa.

Com apuntaven tots els rumors, aquest servei s’anomenarà Max, sense l’HBO davant, cosa que ja indica una vocació d’allunyar-se de nocions de prestigi i perseguir un públic el més ampli possible. A finals del 2022, HBO, HBO Max i Discovery+ sumaven 96,1 milions d’usuaris a tot el món. Amb ajuda de Max (Discovery+ continuarà disponible com a aplicació a part) esperen arribar als 130 milions el 2025; així escurcen el camí cap als 231 de Netflix o els 235 en total dels serveis de ‘streaming’ de Disney (Disney+, ESPN+ i Hulu). 

En un esdeveniment de presentació eminentment de celebració, Zaslav s’ha referit subtilment a l’últim any com un de «reestructuració», sense fer menció explícita als milers d’acomiadaments o a decisions tan discutides com deixar d’estrenar pel·lícules acabades (’Batgirl’) i retirar títols emblemàtics d’HBO Max (’Westworld’) pels incentius fiscals. 

L’únic i el més còmode

L’únic i el més còmodeL’eslògan de Max és ‘the one to watch’ (o ‘la que s’ha de veure’). Per qualsevol membre de la família i, si és possible, a qualsevol hora del dia. Sèries que s’han de veure ben despert, és a dir, les exigents produccions d’HBO compartiran espai virtual amb la classe de programes que un pot consumir mentre plega la roba, com ‘La casa de mis sueños’ o ‘90 días para casarte’. Segons Zaslav, Max és «la que s’ha de veure» perquè «les històries úniques d’HBO Max ajuden a sumar subscriptors», mentre que «els programes de consum còmode de Discovery+ ajuden a retenir-los». 

Durant la presentació també s’ha recordat la importància del contingut infantil. Segons JB Perrette, CEO i president de Global Streaming & Interactive de Warner Bros. Discovery, aquest apartat no ha estat ben comissariat en l’era HBO Max. Ara volen donar-hi una altra empenta i importància. Per això dimecres es van anunciar amb tota la pompa el ‘reboot’ de ‘Las aventuras de los Tiny Toons’ o una adaptació animada de ‘Pere i el llop’ amb art inspirat en il·lustracions de Bono. 

¿I on queda HBO en tot això? 

¿I on queda HBO en tot això? Més enllà de la insolència en el ‘rebranding’, HBO continuarà sent una marca essencial, si no la més essencial. Segons el que es va poder veure en un avançament de la interfície, les seves produccions tindran un espai preponderant i serà fàcil moure’s únicament per aquest món una vegada s’entri en l’aplicació. El seu futur continua pintant brillant, com va demostrar aquest primer cop d’ull a ‘True detective: Night country’, protagonitzada per Jodie Foster; ‘The regime’, creació de Will Tracy (guionista de ‘Succession’) amb Kate Winslet al capdavant, o l’adaptació d’ ‘El simpatizante’, novel·la que va valer el Pulitzer a Viet Thanh Nguyen, dirigida per Park Chan-wook (‘Old boy’). 

Notícies relacionades

Cap al final de la presentació, Casey Bloys, president d’HBO, va confirmar la posada en marxa de dos projectes que havien estat rumor durant molt de temps, tots dos lligats a populars propietats intel·lectuals. D’una banda, un segon ‘spin-off’ de ‘Joc de trons’ titulat ‘A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight’, adaptació de les aventures del cavaller errant Ser Duncan el Alto i el seu jove escuder Egg, futur Aegon el Improbable. I de l’altra, una readaptació en format sèrie dels llibres de ‘Harry Potter’, malgrat que les pel·lícules ja eren extremadament fidels a J.K. Rowling. Abans s’havia anunciat una sèrie basada en ‘Expedient Warren’ i mostrat un avanç de ‘The Penguin’, ‘spin-off’ de ‘The Batman’. 

A Espanya haurem d’esperar bastant per jugar amb Max. S’estrenarà als Estats Units el 23 de maig, però a Europa no arribarà fins a principis del 2024. De moment es desconeixen les possibles franges de preus al nostre país.