Decisió definitiva

Netflix acaba finalment amb els comptes compartits entre diferents llars a Espanya

Els subscriptors hauran d’establir la ubicació principal del seu compte a través de la connexió del dispositiu o l’aplicació a una adreça IP

Netflix acaba finalment amb els comptes compartits entre diferents llars a Espanya
2
Es llegeix en minuts
EFE

Netflix ha anunciat aquest dimecres que acaba amb els comptes compartits entre diferents llars a Espanya, on els subscriptors hauran d’establir la ubicació principal del seu compte a través de la connexió del dispositiu o l’aplicació a una adreça IP.

A més, els subscriptors que tinguin una segona residència o que viatgin amb freqüència a la mateixa ubicació, han d’obrir l’aplicació de Netflix als seus dispositius mòbils mentre estan connectats a la xarxa wifi de la seva ubicació principal una vegada al mes i, a continuació, quan arribin a la segona ubicació, han informat a Efe fonts de la plataforma.

Aquest pla, que també es comença a aplicar en Portugal, Nova Zelanda i el Canadà, es basa en les solucions provades durant l’últim any en comptes compartits a Llatinoamèrica, ha assenyalat la directora d’Innovació de producte de la plataforma, Chengyi Long, en un comunicat en el blog de la companyia.

«Sempre hem facilitat a les persones que viuen sota un mateix sostre l’ús compartit del seu compte de Netflix amb funcions com els perfils i el visionament a diverses pantalles. Tot i que han tingut un èxit enorme, també han provocat alguna confusió sobre quan i com pots compartir Netflix», ha indicat.

Així, a partir d’aquest moment, els subscriptors hauran de tenir «més control sobre qui pot accedir al seu compte» de Netflix, que «està dissenyat per a una sola llar» i per a les persones que hi viuen, remarca la nota, per la qual cosa l’empresa «ajudarà a configurar» cada compte per establir la ubicació principal.

Amb aquestes novetats, els subscriptors podran controlar qui utilitza el seu contracte: «El nostre principal objectiu ha sigut donar als subscriptors un control més gran sobre qui pot accedir al seu compte», remarquen.

Com fins ara, els subscriptors dels plans Estàndard o Prèmium de molts països (Canadà, Espanya, Nova Zelanda i Portugal inclosos) podran afegir «subcomptes» per a dues persones, com a màxim, amb qui no convisquin. Cada un d’aquests subcomptes tindrà un perfil, recomanacions personalitzades, nom d’usuari i contrasenya propis, a un cost addicional de 5,99 € al mes per persona (a Espanya).

A més, als que comencin a utilitzar el seu propi compte de pagament, se’ls permetrà traslladar el seu perfil, conservant les seves recomanacions personalitzades, historial de visionament, la seva llista, o els seus jocs guardats.

Notícies relacionades

Quant a l’ús de la plataforma durant viatges, asseguren que «com sempre, els subscriptors podran veure Netflix en els seus dispositius personals o iniciar sessió en un altre televisor (en un hotel o un lloguer de vacances, per exemple)».

La plataforma recorda que en l’actualitat «hi ha més de 100 milions de llars que comparteixen els seus comptes, cosa que redueix la nostra capacitat d’invertir en la creació de grans històries, explicades amb sèries i pel·lícules de la màxima qualitat».