Pel·lícules, sèries i documentals

Totes les estrenes de Netflix de febrer

Entre les sèries destaquen ‘Todas las veces que nos enamoramos’ i la nova temporada de ‘You’

Totes les estrenes de Netflix de febrer
7
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les grans propostes de Netflix per a aquest febrer del 2023 venen marcades pel ‘thriller’ i el gènere romàntic. Com la quarta temporada de ‘You’, amb Joe fent ara de les seves a Londres, i la comèdia romàntica ‘Tu casa o la mía’, amb Reese Witherspoon i Ashton Kutcher. El toc espanyol el posen la sèrie ‘Todas las veces que nos enamoramos’, la nova aposta del creador d’‘Élite’, i la pel·lícula de misteri ‘Infiesto’, ambientada a Astúries durant els primers dies del confinament.

INFIESTO

Dia 3. Pel·lícula

‘Thriller’ ambientat a Astúries, escrit i dirigit per Patxi Amezcua, guionista d’‘Un hombre de acción’, ‘La sombra de la ley’ i ‘El aviso’. Març del 2020. El primer dia de l’estat d’emergència, dos inspectors de policia (Isak Férriz i Iria del Río) viatgen fins a un petit poble miner de la muntanya asturiana, on ha aparegut una jove que feia mesos que estava donada per morta.

YOU

Dia 9. Sèrie. Temporada 4

L’obsessiu Joe (Penn Badgley) torna a la càrrega, ara amb una nova vida i identitat a Londres, on comença a treballar com a professor universitari. Mentre intenta resistir-se a caure en la temptació d’un altre assetjament, és testimoni d’una onada de crims en el cercle més selecte de la ciutat i ell mateix se sent observat. Tati Gabrielle repeteix en aquesta temporada com a Marienne i s’hi sumen actors com Charlotte RitchieLukas Gage, Tilly Keeper, Amy Leigh Hickman i Ed Speleers. Netflix divideix els 10 episodis en dues entregues: els cinc primers arriben el 9 de febrer i els cinc últims, el 9 de març.

TU CASA O LA MÍA

Dia 10. Pel·lícula

Comèdia romàntica de la guionista de ‘27 bodas’ i ‘El diablo viste a la moda’, protagonitzada per dos actors amb èxit, Reese Witherspoon i Ashton Kutcher. Interpreten dos vells amics que van tenir un petit ‘affair’ quan es van conèixer 20 anys enrere. Tots dos són molt diferents: ella anhela la rutina junt amb el seu fill a Los Angeles, mentre que ell disfruta de l’enfeinada vida a Nova York. Però quan intercanvien les seves cases i les seves vides durant una setmana, descobreixen que són més a prop del que es pensaven.

TODAS LAS VECES QUE NOS ENAMORAMOS

Dia 14. Sèrie

Carlos Montero, el creador d’‘Élite’ i ‘El desorden que dejas’, proposa aquí una història sobre l’amor i les amistats que es forgen en l’etapa universitària. Els protagonistes són uns estudiants de cine que comparteixen pis, una cosa semblant a la que va viure ell quan va ser company de Mateo Gil (un dels directors de la sèrie) i Alejandro Amenábar (a qui citen constantment per ‘Tesis’). El setembre del 2003, la Irene (Georgina Amorós) arriba a Madrid per estudiar direcció de cine, i allà hi coneix el Julio (Franco Masini), amb qui viurà una història plena de trobades i desacords.

UN FANTASMA ANDA SUELTO POR CASA

Pel·lícula. Dia 24

El director de cine de terror Christopher Landon és al capdavant d’aquesta comèdia amb tocs paranormals protagonitzada per Anthony Mackie (‘Falcon y el Soldado de Invierno’) i David Harbour (‘Stranger things’). La família de Kevin troba un fantasma anomenat Ernest rondant per la seva nova llar, cosa que els convertirà en estrelles a les xarxes socials. Però quan comencin a investigar sobre el passat de l’esperit, passaran a ser objectiu directe de la CIA.

ALTRES PEL·LÍCULES

ESPÍRITU LIBRE. Dia 3. Film basat en la història real de la precoç i agosarada marinera Jessica Watson (Teagan Croft), que vol convertir-se en la persona més jove a circumnavegar el món sense escales ni ajuda. El seu entrenador i mentor (Cliff Curtis) i els seus pares (Josh Lawson i Anna Paquin) seran els seus grans suports.

LOBO Y VIKINGO. Dia 3. ‘Thriller’ noruec. Després de presenciar un assassinat durant una festa a la seva nova ciutat, una adolescent comença a experimentar visions i desitjos estranys.

QUERIDO DAVID. Dia 9. La vida d’una exemplar alumna indonèsia fa un tomb quan algú filtra el seu blog de fantasies eròtiques.

10 DÍAS DE UN BUEN HOMBRE. Dia 10. Adaptació turca d’una trilogia literària. Un advocat convertit en detectiu privat accepta investigar el cas d’una persona desapareguda, sense saber que aquesta recerca li canviarà la vida per sempre.

IDENTIDAD DESBLOQUEADA. Dia 17. ‘Thriller’ coreà. La vida d’una jove fa un tomb quan el telèfon que havia perdut acaba en mans d’un home perillós que l’utilitza per controlar tots els seus moviments.

ME LLAMO CHIHIRO. Dia 23. Drama japonès. Una exprostituta deixa enrere el seu passat i comença a treballar en un lloc de menjar en una zona costanera. Es dedicarà a consolar les ànimes solitàries que passen per allà.

ALTRES SÈRIES

ALÉGRAME EL DÍA. Dia 2. Sèrie d’animació japonesa creada per l’autor de manges Yasuo Ohtagaki (‘Moonlight mile’, ‘Mobile suit gundam thunderbolt’).Els humans i una misteriosa forma de vida s’enfronten en un planeta gelat.

FREERIDGE. Dia 2. ‘Spin-off’ de la sèrie ‘On my block’. És una comèdia sobre el pas a la vida adulta protagonitzada per dues germanes rivals, la Gloria i la Inés, i els seus amics Demi i Cameron, que han desencadenat una maledicció mortal que els posa en un compromís.

MI PADRE, EL CAZARECOMPENSAS INTERGALÁCTICO. Dia 9. Animació. Lisa i Sean, uns germans molt units, es colen en l’últim viatge de feina del seu pare per estar amb ell i passar-ho bé junts. Però s’emporten una gran sorpresa al descobrir que el seu progenitor és el caçarecompenses més dur de la galàxia.

EL AMOR DA MUCHA GUERRA. Dia 10. Comèdia romàntica coreana. Una advocada que odia perdre contra els homes i un actor famós que desconfia de les dones han de fingir que estan junts.

LA LEY DE LIDIA POËT. Dia 15. Sèrie d’època italiana, ambientada a finals del segle XIX. Narra la història de la primera dona advocada a Itàlia, quan les dones encara no eren ben vistes com a lletrades. La protagonista també resol assassinats.

RED ROSE. Dia 15. Una sinistra ‘app’ descarregada per uns joves els fa xantatge perquè facin el que els ordena. Si no obeeixen, els amenaça amb un seguit de morts.

AGRETTSUKO. Dia 16. Temporada 5a (última). Animació. Haida deixa la feina, la fan fora del seu apartament –propietat dels pares– i va a viure en un cibercafè.

DIVISIÓN PALERMO. Dia 17. Comèdia sobre una guàrdia urbana inclusiva ideada com a operació de màrqueting per millorar la imatge de les forces de seguretat. Mentre tots intenten entendre quina funció compleix, els seus agents s’enfronten sense voler-ho amb una estranya banda criminal.

LA FAMILIA UPSHAW. Dia 16. Temporada 3a. Les peripècies de la família Upshaw, encapçalada per Bernie (Mike Epps), un mecànic negre de classe treballadora d’Indianapolis.

TRÍADA. Dia 22. Telenovel·la mexicana protagonitzada per una policia que descobreix que té dues germanes idèntiques. Es proposa destapar la veritat sobre el seu passat.

OUTER BANKS. Dia 23. Temporada 3a. Després de perdre l’or i fugir dels Outer Banks, els Pogues recalen a la vora d’una illa deserta que a primera vista sembla una llar idíl·lica. Però les coses no triguen a torçar-se per a John B., Sarah, Kiara, Pope, J. J. i Cleo.

DOCUMENTALS I ‘REALITIES’

GUNTHER, EL PERRO MILLONARIO. Dia 1. Minisèrie documental de quatre episodis sobre la vida d’un multimilionari que viatja en avions privats, sopa filets cuinats amb or i s’envolta d’un seguici glamurós d’atractius models i gent del món de l’espectacle. El que crida l’atenció és que és un gos, un pastor alemany. El documental mira d’investigar com va arribar a aquesta posició ja que, segons la història oficial, el besavi de Gunther era propietat d’una misteriosa comtessa que va deixar la seva fortuna al seu gos.

BILL RUSSELL: LEYENDA. Dia 8. Pel·lícula documental de dues parts que inclou l’última entrevista amb Bill Russell, estrella de l’NBA i icona dels drets civils.

PERFECT MATCH. Dia 14. ‘Reality’ de parelles que reuneixen els solters de programes com ‘Love is blind’, ‘The ultimatum’, ‘Too hot to handle’ i ‘The mole’ en un paradís tropical.

FULL SWING. Dia 15. Sèrie documental que acompanya un heterogeni grup de golfistes professionals, dins i fora del camp, durant una intensa temporada de competicions marcada per l’implacable ritme del circuit PGA Tour.

LAS REINAS DE ÁFRICA: NJINGA. Dia 15. La productora executiva Jada Pinkett Smith presenta aquesta nova sèrie documental sobre diverses reines africanes molt emblemàtiques. La primera temporada se centrarà en la vida de Njinga, la complexa, captivadora i intrèpida guerrera del segle XVII que va regnar a Ndongo i Matamba, a l’actual Angola. Njinga va ser la primera governant del país, va cobrar fama per la seva barreja de talent polític, diplomàtic i militar, i es va convertir en una icona de la resistència.

Notícies relacionades

LOS MURDAUGH: MUERTE Y ESCÁNDALO EN CAROLINA DEL SUR. Dia 22. Documental sobre els Murdaughs, una de les famílies més prominents de Carolina del Sud, a qui va canviar la vida la mort de l’adolescent Mallory Beach a bord d’un barco que pilotava Paul Murdaugh. Aquest i la seva mare serien després brutalment assassinats.

JUGANDO CON FUEGO: ALEMANIA. Dia 28. ‘Reality’ protagonitzat per un grup d’atractius solters alemanys que conviuen en una platja paradisíaca. Per guanyar el temptador premi, hauran de renunciar al sexe.