Pel·lícules i sèries

Totes les estrenes de Netflix del novembre

Entre les sèries destaquen ‘The Crown’, ‘Miércoles’, ‘1899’ i la sisena temporada d’‘Élite’

Totes les estrenes de Netflix del novembre
9
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els abonats de Netflix reben el mes amb l’opció de passar-se a una oferta més econòmica amb anuncis (que estarà disponible a partir del dia 10) i amb el desembarcament d’estrenes tan esperades com la cinquena temporada de ‘The Crown’, amb nou repartiment. També hi ha expectació per veure ‘1899’, la nova proposta dels creadors de la intricada ‘Dark’, amb presència espanyola, i ‘Miércoles’, la sèrie de Tim Burton. A més, torna l’alumnat d’‘Élite’, amb cares noves, i els misteris de Millie Bobby Brown amb ‘Enola Holmes 2’.

ENOLA HOLMES 2

Dia 4. Pel·lícula

Els llibres de Nancy Springer continuen donant de si. Després de resoldre el seu primer cas, Enola Holmes (Millie Bobby Brown), la germana petita del cèlebre Sherlock Holmes (Henry Cavill), obre la seva pròpia agència de detectius. Però el negoci no va com ella havia previst. Just abans de tancar, li arriba la seva primera feina: trobar una noia desapareguda. La seva investigació àrdua la portarà des de les fàbriques sinistres i els pintorescos teatres de varietats de Londres fins a les esferes més altes de la societat i el 221 B de Baker Street.

THE CROWN

Dia 9. Sèrie, temporada 5

La joia de la corona de Netflix torna després de la mort de la Isabel II autèntica i amb nous protagonistes, per adaptar-se al pas del temps a Buckingham. És la dècada dels noranta i s’acosten els anys ‘horribilis’ de la Reina (Imelda Staunton). Enmig del nou ordre internacional marcat pel col·lapse de l’URSS i la transferència de la sobirania de Hong Kong, els problemes familiars creixen a palau: el príncep Carles (Dominic West) pressiona la seva mare perquè el deixi divorciar-se de Diana (Elizabeth Debicki). Quan aquesta publica un llibre que deixa en evidència les esquerdes que hi ha entre els Windsor i entra en escena Dodi Al Fayed (Khalid Abdalla), tot està a punt d’explotar.

EL PRODIGIO

Dia 16. Pel·lícula

Drama gòtic basat en el ‘best-seller’ homònim d’Emma Donoghue, inspirat en les històries de les ‘fasting girls’ (nenes dejunadores) de l’època victoriana, que asseguraven que podien sobreviure llargs períodes sense menjar. El 1862, una devota comunitat de les Midlands d’Irlanda convoca la infermera anglesa Lib Wright (Florence Pugh) perquè observi durant 15 dies una nena d’11 anys (Kíla Lord Cassidy) que afirma que fa quatre mesos que no ingereix aliments. La protagonista es proposarà esbrinar la veritat, cosa que implicarà qüestionar la fèrria fe de la comunitat. Dirigeix el xilè Sebastián Lelio (‘Una mujer fantástica’, Oscar a la millor pel·lícula en parla no anglesa).

1899

Dia 17. Sèrie

Els creadors de la intricada sèrie alemanya ‘Dark’, Baran bo Odar i Jantje Friese, aborden un projecte internacional en el qual també hi ha presència espanyola: Miguel Bernardeau (‘Élite’). La trama, ambientada l’any que dona títol a la sèrie, ja dona peu al fet que hi participin actors de diferents països: un vapor transporta a Amèrica emigrants de diverses nacionalitats d’Europa, que aspiren a aconseguir el somni americà. Però la travessia cap a la terra promesa es transforma en un malson esborronador quan topen amb un barco a la deriva en alta mar. A més del fill d’Ana Duato, en el repartiment hi figuren actors com Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann i Maciej Musial.

ÉLITE

Dia 18. Temporada 6

Commocionats encara per la desgràcia que va tancar la cinquena temporada, les aules de Las Encinas continuen sent un polvorí. Racisme, sexisme, violència masclista i LGTBI-fòbia són alguns dels greus problemes que recorreran els passadissos de la prestigiosa institució acadèmica, que no sap com tapar els escàndols que acumula. Com ja continua sent habitual, hi ha sang fresca entre l’alumnat: s’hi incorporen actors com Ander Puig (‘Ser o no ser’, ‘El trayecto’), Carmen Arrufat (‘HIT’, ‘La inocencia’), Álvaro de Juana (‘HIT’, ‘Luimelia’), Ana Bokesa (‘Capítulo 0’, ‘La que se avecina’) i Álex Pastrana (‘Bienvenidos a Edén’, ‘Los protegidos’), que se sumen a André Lamoglia, Valentina Zenere, Carla Díaz, Martina Cariddi, Adam Nourou i Manu Ríos

MIÉRCOLES

Dia 23. Sèrie

Tim Burton recorre al seu habitual univers gòtic en aquesta sèrie protagonitzada per la filla de la família Addams, la Miércoles (Jenna Ortega). L’adolescent no viurà precisament una temporada gaire tranquil·la mentre estudia a l’acadèmia Nunca Más (dirigida per Gwendoline Christie): mentre intenta dominar la seva incipient habilitat psíquica i encarrilar la seva poc pròspera vida social, buscarà aturar una monstruosa onada d’assassinats que té terroritzada la ciutat i resoldre el misteri paranormal en el qual els seus pares (Catherine Zeta-Jones i Luis Guzmán) es van veure embolicats fa 25 anys.

ALTRES SÈRIES

JÓVENES ALTEZAS. Dia 1. Quan el príncep Guillem (Edvin Ryding) arriba al prestigiós internat de Hillerska, comença a somiar un futur de llibertat, lluny de les obligacions sobiranes. Fins que, de sobte, es converteix en el pròxim en la línia successòria i les seves aspiracions se’n van en orris. Haurà d’elegir entre l’amor o el deure.

GOLES EN CONTRA. Dia 2. Sèrie inspirada en l’assassinat del futbolista colombià Andrés Escobar, el 1994.

BLOCKBUSTER. Dia 3. Quan Timmy Yoon (Randall Park) s’assabenta que porta l’últim videoclub Blockbuster dels EUA, ell i el seu personal (que inclou la noia que li agrada des de sempre) lluiten per no abaixar la persiana. Però només triomfaran si aconsegueixen que la seva comunitat recordi que ells ofereixen una cosa que les grans corporacions no poden donar-los: el contacte humà.

EL PRÍNCIPE DRAGÓN. Dia 3. Temporada 4. La nova temporada, titulada ‘El misterio de Aaravos’, està protagonitzada per l’enigmàtic elf Aaravos, que reclama el món màgic de Xadia després de diversos segles de planificació meticulosa.

MANIFEST. Dia 4. Temporada 4. Dos anys després que el brutal assassinat de la Grace trastornés les vides dels Stone, la família passa un moment terrible. El Ben, que busca la seva filla segrestada, renuncia al lloc de cocapità del barco i deixa tota la responsabilitat en mans de la Michaela.

EL SECRETO DE LA FAMILIA GRECO. Dia 4. Sèrie mexicana sobre una família aparentment perfecta que segresta en secret persones adinerades per demanar rescat i així mantenir el seu alt nivell de vida.

THE FABULOUS. Dia 4. L’amor i l’amistat d’uns joves entregats al món de la moda, la seva gran passió.

TELETUBBIES. Dia 14. Versió del segle XXI de la mítica sèrie preescolar protagonitzada pel Tinky Winky, el Dipsy, la Laa-Laa i el Po.

MUERTOS PARA MÍ. Dia 17. Temporada 3 (última). Després d’un altre atropellament amb fuga, la Jen i la Judy reben notícies traumàtiques i estan disposades a jugar-se la vida per una amistat que està per sobre de la llei.

SOMEBODY. Dia 18. Sèrie coreana sobre una desenvolupadora de ‘software’ que es veu embolicada en un cas d’assassinat vinculat a la seva aplicació de cites.

EL PRIMER AMOR. Dia 24. Una història d’amor intergeneracional inspirada en ‘First Love’ (1999) i ‘Hatsukoi’ (2018), dues cançons de Hikaru Utada. A finals dels anys noranta, dos adolescents s’enamoren per primera vegada. Vint anys després, un dels protagonistes està a punt de comprometre’s i l’altre està divorciat i té un fill adolescent que s’està enamorant per primera vegada.

ALTRES PEL·LÍCULES

LA BALA PERDIDA 2. Dia 10. Després de la mort del Charas, el Lino (Alban Lenoir) i la Julia (Stéfi Celma) agafen el timó i munten la nova unitat d’estupefaents. Resolt a trobar els assassins del seu germà i el seu mentor, el Lino persevera en la seva persecució i no deixa que ningú s’interposi en el seu camí.

NAVIDAD DE GOLPE. Dia 10. Després d’un accident d’esquí que li provoca amnèsia total, l’aviciada i acabada de prometre hereva d’un hotel (Lindsay Lohan) acaba sota les cures de l’atractiu propietari d’un hostalatge (Chord Overstreet) i la seva precoç filla en els dies previs al Nadal.

EL DRAGÓN DE PAPÁ. Dia 11. Pel·lícula d’animació basada en el llibre infantil de Ruth Stiles Gannett. Un nen s’escapa a una misteriosa illa en la qual habita un drac.

MONICA, O MY DARLING. Dia 11. Un expert en robòtica decideix unir-se a un pla criminal quan una història apassionada agafa un rumb inesperat.

¡QUE VIVA MÉXICO! Dia 16. Sàtira política del director Luis Estrada (‘La ley de Herodes’, ‘La dictadura perfecta’). Després de la mort del seu avi miner, el Pancho viatja amb la seva família al poble de La Prosperidad.

NAVIDAD CONTIGO. Dia 17. Atabalada per la seva feina, l’estrella del pop Angelina s’escapa a un poble de l’estat de Nova York per complir el desig d’una jove fan. Allà no només trobarà la inspiració necessària per revitalitzar la seva carrera, sinó també una oportunitat de trobar l’amor de la seva vida.

EL PAÍS DE LOS SUEÑOS. Dia 18. Pel·lícula de fantasia basada en la novel·la homònima de Winsor McCay, protagonitzada per un dels herois del cine d’acció, l’Aquaman Jason Momoa. Una nena que acaba de perdre el seu pare descobreix un misteriós mapa que la porta fins al món dels somnis, en què coneixerà un personatge que l’ajudarà a fugir dels malsons.

LAS NADADORAS. Dia 23. Drama basat en fets reals centrat en dues germanes sirianes, Yusra i Sara Mardini, que van passar d’un país destruït per la guerra a participar en els Jocs Olímpics de Rio del 2016 i guanyar-los.

LAS NADADORAS. Dia 23.

EL DIARIO DE NOEL. Dia 24. Quan l’escriptor supervendes Jake Turner (Justin Hartley) torna a casa per Nadal per posar en ordre l’herència de la seva mare, amb la qual no tenia tracte, descobreix un diari. Aquest conté molts secrets, tant del passat del Jake com del de la Rachel (Barrett Doss), una enigmàtica noia.

ME LLAMO VENGANZA. Dia 30. Pel·lícula italiana d’acció. Quan uns vells enemics maten la seva família, un antic sicari de la màfia fuig a Milà amb la seva filla. Escrita i dirigida per Cosimo Gomez i protagonitzada per Alessandro Gassman.

DOCUMENTALS, ‘REALITIES’ I ESPECIALS

KILLER SALLY. LA CULTURISTA ASESINA. Dia 2. Docusèrie sobre la mort del campió de boxa Ray McNeil en mans de la seva dona, també culturista. Ella va al·legar defensa pròpia i que era víctima de violència domèstica.

NEAL BRENNAN: BLOCKS. Dia 8. Especial de comèdia de Neal Brennan.

¿SOY LO BASTANTE NEGRO PARA TI? Dia 11. Pel·lícula documental en què l’escriptor i historiador del cine Elvis Mitchell examina l’ofici i el poder del cel·luloide des d’una perspectiva sovint ignorada: la contribució afroamericana al setè art de l’era dels setanta. Inclou testimonis de Charles Burnett, Samuel L. Jackson, Whoopi Goldberg, Laurence Fishburne i Zendaya.

CAPTURING THE KILLING NURSE. Dia 11. Documental basat en ‘El ángel de la muerte. El asesino en série más prolífico de la historia de los Estados Unidos’, el ‘best-seller’ de Charles Graeber sobre Charlie Cullen, un infermer que va resultar ser un assassí en sèrie. Conté entrevistes amb el personal de l’hospital que va denunciar el seu col·lega i amb els inspectors que van resoldre el cas, així com una gravació d’àudio del mateix Cullen en què revela el tortuós camí que el va portar a la presó.

HUYE Y GANA. Dia 15. Concurs en format ‘reality’ protagonitzat per famosos que poden guanyar un premi en metàl·lic proporcional al temps que passin fugint dels seus perseguidors.

Notícies relacionades

YO SOY VANESSA GUILLÉN. Dia 17. Pel·lícula documental sobre la història de Vanessa Guillén, una soldada de l’Exèrcit dels EUA que va ser assetjada sexualment i assassinada per un company.

SNACK VS CHEF. Dia 30. En aquest nou concurs culinari, presentat pels humoristes Megan Stalter i Hari Kondabolu, 12 xefs competeixen en un combat de mossades. No només han de recrear algunes de les bocades més mítiques del món, sinó que els desafien a inventar les seves pròpies versions de clàssics populars.

Temes:

Netflix