Guia de visionaments

‘Shantaram’, la novetat de Ryan Murphy i altres sèries per veure aquesta setmana

  • Una sèrie d’aventures existencials i un ‘thriller’ d’invasió domèstica de Ryan Murphy, entre les estrenes més destacades

‘Shantaram’, la novetat de Ryan Murphy i altres sèries per veure aquesta setmana

Prime Video

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cada setmana s’estrenen noves sèries, tornen altres de conegudes i estimades i l’agenda es pot tornar fàcilment impossible. En aquesta secció fem cinc propostes amb què, en principi, és impossible equivocar-se.

‘Candy’ (Disney+, dimecres)

‘Candy’ (Disney+, dimecres)

Després d’explorar les llegendes urbanes digitals a ‘Channel zero’, l’escriptor, guionista i productor Nick Antosca va provar amb la inspiració del ‘true crime’ a ‘The act’, cocreada amb la periodista Michelle Dean. En aquesta òrbita segueix a ‘Candy’, sobre l’autèntica Candy Montgomery (Jessica Biel), acusada de matar amb una destral la seva veïna, Betty Gore (Melanie Lynskey), al Texas del 1980. Si és d’Antosca, no pot ser dolenta, però és que a més el seu coguionista és Robin Veith, nominada a l’Emmy per l’episodi ‘La roda’ de ‘Mad men’.

‘Espiral’ (AMC, dijous)

‘Espiral’ (AMC, dijous)

Per aquests capricis de la distribució, gairebé dues dècades han hagut de passar per a l’estrena completa a Espanya d’‘Engrenages’ (aquí ‘Espiral’), àmpliament considerada una de les millors sèries franceses de la història. La creació d’Alexandra Clert i Guy-Patrick Sainderichin segueix el dia a dia en un jutjat de París a través d’un jove fiscal (Grégory Fitoussi), una capitana de policia (Caroline Proust), un jutge d’instrucció (Philippe Duclos) i una advocada (Audrey Fleurot).

‘Sagrada família’ (Netflix, divendres)

‘Sagrada família’ (Netflix, divendres)

En un barri on, com a Twin Peaks, ningú és del tot innocent, quatre veïnes i mares forgen una forta amistat que s’esquerda al sortir a la llum el passat de la Gloria (Najwa Nimri), que ho canvia tot. El mexicà Manolo Caro, creador dels culebrons de nova era ‘La casa de las flores ’ i ‘Alguien tiene que morir’, continua explorant les dinàmiques familiars i apostant per la representació LGTBI en una sèrie que promet qualsevol cosa menys avorriment monocromàtic.

‘Shantaram’ (Apple TV+, divendres)

Després de protagonitzar ‘The Lost City of Z’ (La ciutat perduda de Z), de James Gray, el gran Charlie Hunnam reincideix en territoris d’aventura existencial amb aquesta adaptació del ‘best-seller’ homònim de Gregory David Roberts. Interpreta Lin Ford, convicte australià que aterra a Bombai a la recerca d’una versió millor de si mateix, o encara millor, una altra identitat enterament nova. Per desgràcia (i per a sort de l’espectador), allà només troba nous problemes, algun d’aquests amb nom de dona. 

‘Vigilante’ (Netflix, divendres)

Notícies relacionades

‘Vigilante’ (Netflix, divendres)

Quan l’espectador encara s’està recuperant del clima asfixiant de ‘Dahmer – Monstruo: La historia de Jeffrey Dahmer’, el creador televisiu Ryan Murphy addicte a la feina contraataca amb ‘Vigilante’, història (basada en fets reals) d’un matrimoni (Naomi Watts i Bobby Cannavale) que, després de mudar-se a la seva casa somiada a Nova Jersey, comença a rebre tètriques cartes d’un assetjador anomenat El Vigilante. Tant de bo sigui un nou clàssic del ‘thriller’ d’invasió domèstica, una altra ‘De repente, un extraño’.