Grans títols de terror

Totes les estrenes de l’octubre a Netflix

Entre les sèries destaquen ‘El club de la medianoche’, ‘Derry Girls’ i ‘El gabinete de curiosidades de Guillermo del Toro’

Totes les estrenes de l’octubre a Netflix
13
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’octubre del 2022, el mes en què se celebra Halloween ve, com no podia ser d’altra manera, marcat pel terror i la intriga a Netflix. La plataforma de ‘streaming’ estrena propostes tan interessants com ‘El gabinete de curiosidades de Guillermo del Toro’, amb vuit relats de suspens triats i presentats pel cineasta mexicà; ‘El club de la medianoche’, la nova producció del creador de ‘Misa de medianoche’, i ‘Vigilante’, el nou títol de Ryan Murphy. En l’apartat cinematogràfic també hi ha fantasia i ‘thriller’ amb ‘La escuela del Bien y del Mal’ i ‘El ángel de la muerte’. Sense oblidar l’humor, que el serveixen les noies de ‘Derry Girls’.

EL CLUB DE LA MEDIANOCHE

Dia 7. Sèrie

Després de les exitoses ‘La maldición de Hill House’ i‘Misa de medianoche’, Mike Flanagan continua burxant entre pors i fantasmes basant-se en la novel·la homònima de Christopher Pike. Està ambientada en una llar de cures pal·liatives per a joves malalts terminals. Allà, vuit pacients que es reuneixen cada mitjanit per explicar-se històries fan un pacte: el següent que mori els enviarà als altres un senyal des del més enllà. En el repartiment hi figuren Iman Benson, Adia, Igby Rigney, Ruth Codd, Aya Furukawa, Annarah Shephard, William Chris Sumpter, Sauriyan Sapkota i Heather Langenkamp.

DERRY GIRLS

Dia 7. Tercera temporada (última). Sèrie

Lisa McGee posa punt final a la divertida història d’aquest grup de noies (i un noi bastant ignorat, per cert) que estudien en una escola de monges a la convulsa Irlanda del Nord dels anys 90. Tot i que sembla que s’acosten canvis polítics importants, Erin i les seves amigues continuen amb les seves boges ocurrències que no paren de ficar-les en embolics.

VIGILANTE

Dia 13. Minisèrie

El prolífic Ryan Murphy (American Horror Story, ‘Glee’, ‘The politician’...) segueix en ratxa i té nou títol (aquí junt amb Ian Brennan). Després de l’estrena recent de ‘Monstruo: la historia de Jeffrey Dahmer’, arriba aquesta minisèrie protagonitzada per Naomi Watts i Bobby Cannavale. Interpreten una parella que s’acaba de mudar a la casa dels seus somnis, però la història feliç es transforma en malson quan comencen a rebre unes cartes sinistres. S’enfrontaran a un assetjador i a diferents successos paranormals. També hi participen actors com ara Mia Farrow, Margo Martindale i Jennifer Coolidge.

SAGRADA FAMILIA

Dia 14. Sèrie

El mexicà Manolo Caro, creador de ‘La casa de las flores’, torna a repetir rodatge a Espanya després de la irregular ‘Alguien tiene que morir’. Ho fa amb una intensa història en què és sempre present el poder de la maternitat, protagonitzada per una família amb molts secrets. En el repartiment hi apareixen Najwa Nimri, Alba Flores, Álex García, Macarena Gómez, Carla Campra, Iván Pellicer i Álvaro Rico.

LA ESCUELA DEL BIEN Y DEL MAL

Dia 19. Pel·lícula

Paul Feig (‘Cazafantasmas’, ‘La boda de mi mejor amiga’’) dirigeix aquesta història de fantasia basada en els ‘best-sellers’ de Soman Chainani. Dues amigues (Sophia Anne Caruso i Sofia Wylie) acaben en bàndols diferents quan entren en una escola encantada on formen joves herois i malvats per protegir l’equilibri entre el bé i el mal. Al capdavant de l’Escola del Mal hi ha la glamurosa i mordaç Lady Lesso (Charlize Theron), mentre que l’Escola del Bé està coordinada per l’alegre professora Dovey (Kerry Washington), totes dues sota la supervisió del director (Laurence Fishburne). A les classes hauran de lidiar amb els fills de la Bruixa Dolenta (Freya Parks), el Capità Garfi (Earl Cave) i amb el ben plantat fill del rei Artús (Jamie Flatters).

JAULA

Dia 24. Pel·lícula

Elena Anaya protagonitza aquest ‘thriller’ dirigit per Ignacio Tatay. Interpreta una dona que es troba una enigmàtica nena perduda quan torna de sopar amb el seu marit. Se l’emporten a casa i se sorprenen al comprovar que ningú l’ha reclamat. La petita està obsessionada amb un monstre que la vindrà a buscar si surt del cercle que ha traçat amb un guix.

EL GABINETE DE CURIOSIDADES DE GUILLERMO DEL TORO

Dia 25. Sèrie

Col·lecció de vuit històries de terror seleccionades per l’oscaritzat Guillermo del Toro que es mouen entre el macabre, el màgic, el gòtic i el grotesc. S’hi inclouen dues històries originals del cineasta mexicà autor d’‘El laberinto del fauno’ i ‘La forma del agua’, que exerceix també de presentador al més pur estil Alfred Hitchcock.

EL ÁNGEL DE LA MUERTE

Dia 26. Pel·lícula

‘Thriller’ basat en fets reals. Una infermera i mare soltera que lidia amb problemes cardíacs (Jessica Chastein) sospita que el seu col·lega (Eddie Redmayne) és responsable de les misterioses morts de diversos pacients, i decideix posar en risc la seva vida per esbrinar la veritat.

SIN NOVEDAD EN EL FRENTE

Dia 28. Pel·lícula

Edgar Berger dirigeix aquesta pel·lícula basada en el ‘best-seller’ d’Erich Maria Remarque sobre la història d’un jove soldat alemany al front occidental durant la Primera Guerra Mundial. Paul i els seus companys experimenten en primera persona com l’eufòria inicial de la guerra es converteix en desesperació i por mentre lluiten per les seves vides a les trinxeres.

SI LO HUBIERA SABIDO

Dia 28. Sèrie

La guionista turca Ece Yorenç (‘Fatmagül’, ‘Sühan: venganza y amor’) no va poder rodar al seu país aquesta sèrie per vetar el govern un personatge homosexual. Es va traslladar a Espanya, amb actors com Megan Montaner, Miquel Fernández i Michel Noher i amb Irma Correa com a ‘showrunner’, que ja es va encarregar de l’exitosa ‘Alba’. Una dona avorrida del seu matrimoni té l’oportunitat de canviar el seu passat quan un eclipsi lunar obre una falla en el temps que l’envia 10 anys enrere.

MÉS PEL·LÍCULES

MANOLITO GAFOTAS EN ¡MOLA SER JEFE! Dia 1. El Manolito i la seva família es preparen per celebrar el Nadal, i ell els confessa que vol ser el cap d’una colla.

TOGO. Dia 5. Un home que es cuida dels cotxes aparcats al seu territori ha de protegir el que li dona de menjar quan uns traficants intenten que ell i els seus col·legues venguin droga al carrer.

SIN MIEDO A LAS ESTRELLAS. Dia 5. Inspirada en la novel·la homònima, aquesta pel·lícula narra la història de Sole, una noia que, després de la mort de la seva millor amiga, intentarà afrontar-se a les seves pitjors pors i superar-les. Dirigida per Andrea Jublin i protagonitzada per Federica Torchetti, Lorenzo Richelmy, Cristiano Caccamo, Celeste Savino, Anna Ferruzzo i Massimiliano Gallo.

EL TELÉFONO DEL SEÑOR HARRIGAN. Dia 5. Un relat curt de Stephen King serveix de base a aquesta pel·lícula dirigida per John Lee Hancock i produïda, entre d’altres, per Ryan Murphy. Un noi (Jaeden Martell) entaula amistat amb un multimilionari vell i eixut (Donald Sutherland) i descobreix que és capaç de comunicar-se amb ell després de mort gràcies a l’iPhone amb el qual va ser enterrat.

LA CHICA QUE LO TENÍA TODO. Dia 7. Mila Kunis protagonitza aquest film de suspens inspirat en la novel·la homònima de Jessica Knoll. Interpreta Ani FaNelli, una mordaç novaiorquesa amb una vida perfecta que es veu obligada a afrontar el seu sinistre passat per culpa del director d’un documental. El periodista està investigant un crim esdevingut quan ella era adolescent i estudiava en la prestigiosa escola Brentley.

LOS ANCIANOS. Dia 7. Ella torna amb els seus fills al seu poble natal per al casament de la seva germana i es troba un lloc molt canviat, ja que tots els joves van marxar fa temps i pràcticament només queden els avis, que semblen oblidats de la resta del món. La nit de la cerimònia es desencadena una terrible tempesta i els avis d’un asil comencen a comportar-se de manera estranya. Un grup de residents, liderats per un vell enorme, ataca els seus joves cuidadors amb una violència brutal.

LINA, ACTRIZ PARA TODO. Dia 13. Luíz (Caio Castro) és un noi d’uns trenta anys que no ha tingut cap relació ressenyable amb cap dona a excepció de la seva mare i les seves tres germanes. Per satisfer l’últim desig de la seva agonitzant i controladora mare (i evitar quedar-se fora del testament), el solter empedreït contracta una falsa dona.

EL ESPÍRITU DE BRIDGE HOLLOW. Dia 14. Quan un malvat esperit ancestral fa que els ornaments de Halloween prenguin vida i sembrin el caos, un pare (Marlon Wayans) i la seva filla adolescent (Priah Ferguson) es veuen obligats a treballar en equip per salvar la seva ciutat.

NACIÓN SALVAJE. Dia 17. La ciutat de Salem veu com es desencadena una onada de violència quan un ‘hacker’ comença a filtrar bona part de la informació íntima dels seus ciutadans.

UNA CHICA DEL SIGLO XX. Dia 21. Una cinta de vídeo porta records de 1999 a una dona, que llavors tenia 17 anys.

EL ROBO A MUSSOLINI. Dia 26. Pel·lícula d’atracaments que combina acció i humor, dirigida per Renato de Maria. La protagonitzen Pietro Castellitto, Matilda De Angelis i Isabella Ferrari.

BONITA. Dia 27. Una història cronològica sobre quatre generacions d’una família que es retroben al seu poble natal.

MÁS ALLÁ DEL UNIVERSO. Dia 27. Una brillant pianista (Giulia Be) ha de lidiar amb els problemes de patir lupus, una malaltia autoimmune que pot afectar qualsevol part del cos, en el seu cas el ronyó. La dona se sorprèn al sentir una forta connexió amb Gabriel (Henry Zaga), un metge de l’equip que l’atén, i que l’ajudarà a superar les seves inseguretats mentre la noia afronta el repte de tocar en públic amb una gran orquestra a São Paulo.

MÉS SÈRIES

LA GRAN INUNDACIÓN. Dia 5. La gran inundació que va assolar Polònia, part de la República Txeca i Alemanya el 1997 inspira aquesta ficció. Científics i funcionaris de Breslavia s’enfronten a decisions de vida o mort per salvar la ciutat de la destrucció per culpa del devessall d’aigua.

ANDROPAUSIA. Dia 7. Yusuf és un pare de família normal i corrent amb dos fills que acaba d’adonar-se que li ha arribat l’andropausa. Com que la devoció per la seva estimada dona no fa més que créixer, decideix fer certs canvis i mudar-se a una casa de somni. Però una vegada allà, la seva vida s’enredarà amb les maquinacions del ric propietari (Mahmut Timucin), la seva violenta amant russa (Svetlana), la seva exdona (Sahinde), les seves atractives filles bessones i les rareses de la germana de Yusuf i el seu marit.

ANOMALÍAS. Dia 7. Sèrie coreana sobre una noia que busca el seu nòvio desaparegut amb l’ajuda d’un equip d’ufòlegs. Però topen amb un misteri ‘no identificat’.

LOS GUARDAESPÍRITUS DEL BOSQUE. Dia 10. Sèrie d’animació inspirada en la tradició oral de les tribus natives i els imponents paisatges dels parcs nacionals dels Estats Units. Mostra l’aventura i l’encant de la natura a través dels ulls de tres germans de les tribus chumash i cowlitz. 

BELASCOARÁN. Dia 12. Héctor Belascoarán (Luis Gerardo Méndez) deixa la seva feina d’oficina i el seu avorrit matrimoni per convertir-se en detectiu privat i resoldre complicats casos al Mèxic dels anys 70.

EXCEPCIÓN. Dia 13. Sèrie d’anime. En un futur llunyà, la humanitat ha sigut expulsada de la Terra i obligada a traslladar la seva població a una altra galàxia. S’envia a l’espai exterior un equip d’exploració per buscar un planeta on puguin habitar els humans. La tripulació es va crear amb una impressora 3D biològica, però una fallada del sistema provoca malformacions en un dels membres.

LA PLAYLIST. Dia 13. Minisèrie sobre un jove emprenedor tecnològic suec, Daniel Ek, i els seus socis principals, que van revolucionar la indústria a l’oferir música gratuïta i legal en ‘streaming’ arreu del món.

TODOS QUIEREN SALVARSE. Dia 14. Després de patir un brot psicòtic, el Daniele, un noi d’uns vint anys molt sensible, es desperta en un centre psiquiàtric. Allà, a cura d’uns infermers que es mostren cínics i indiferents, comparteix habitació amb cinc persones que no semblen tenir res en comú amb ell i pateix la pressió dels metges que volen burxar la seva ment.

CAMPEONES HACIA EL MUNDIAL. OLIVER Y BENJI. Dia 15. Sèrie d’animació.

NOTRE-DAME. Dia 19. Docusèrie ambientada en la nit en què Notre-Dame va ser devorada per les flames. Mentre els bombers de París intenten impedir que les flames es propaguin per la catedral, es mostren personatges que passen situacions complicades.

DESDE CERO. Dia 21. La història d’amor intercultural d’Amahle Wheeler (Zoe Saldaña), una nord-americana que estudia a Itàlia, i el Lino (Eugenio Mastrandrea), un xef sicilià. El seu apassionat idil·li s’enfronta a molts problemes imprevistos, entre els quals el seu diferent estrat cultural.

BÁRBAROS. Dia 21. Temporada 2. Un any després de la batalla de Varo, les tropes de Roma han tornat a Germania més forts que mai, obligant Ari a lidiar de nou amb el seu passat romà. El seu germà s’ha passat al bàndol dels romans per castigar Ari per la seva traïció i, mentre Thusnelda i Ari s’alien per unir les tribus contra Roma, Folkwin llança un temerari desafiament als déus.

THE BLACKLIST. Dia 23. Temporada 9

BIG MOUTH. Dia 28. Temporada 6.

DOCUMENTALS I DOCUSÈRIES

CONVERSACIONES CON ASESINOS: LAS CINTAS DE JEFFREY DAHMER. Dia 7. Docusèrie de 3 episodis sobre l’assassí conegut com ‘el Carnisser de Milwaukee’, condemnat per 16 assassinats, necrofília i canibalisme, tal com també mostra la sèrie de Netflix ‘Monstruo: la historia de Jeffrey Dahmer’. Inclou converses inaudites entre Dahmer i els seus advocats que mostren la seva ment pertorbada.

EL EQUIPO REDENTOR. Dia 7. Pel·lícula documental que narra la lluita per l’or de l’equip de bàsquet masculí dels EUA en els Jocs Olímpics de Pequín 2008, després de la seva inesperada derrota quatre anys abans a Atenes. Conté entrevistes amb jugadors i entrenadors, des de Dwyane Wade i LeBron James fins a Mike Krzyzewski, àlies ‘Coach K’.

SUE PERKINS: INCREÍBLE PERO LEGAL. Dia 13. La humorista Sue Perkins emprèn un viatge per l’Amèrica Llatina (Mèxic, Colòmbia, Brasil, Bolívia...) i descobreix la seva actitud respecte a l’autoritat, l’amor i la vida. Farà coses que mai faria ni podria fer al seu país.

MISTERIOS SIN RESOLVER. VOLUMEN 3. Dia 18. Docusèrie dels productors de ‘Stranger things’ sobre morts inexplicables, desaparicions desconcertants i estranys fenòmens paranormals.

DESCENDIENTES. Dia 21. La documentalista Margaret Brown (‘The order of myths’, ‘The great invisible’) torna a la seva ciutat natal de Mobile (Alabama) per filmar la recerca i el descobriment històric del ‘Clotilda’, l’últim barco que va arribar als Estats Units amb un carregament il·legal d’esclaus africans.

EL EQUIPO REDENTOR. Dia 7.

‘REALITIES’ I ESPECIALS

HASAN MINJAH: THE KING’S JESTER. Dia 4. Especial de monòlegs d’humor. Hasan Minhaj torna a Netflix des de l’escenari de la històrica Brooklyn Academy of Music amb el seu segon especial de monòlegs d’humor. Hi exposa les seves opinions sobre la fertilitat, la paternitat i la llibertat d’expressió.

NIQUELAO! EEUU. Dia 5. Nova temporada del concurs sobre les pitjors postres. Aquesta vegada les receptes guarden sorpreses macabres d’algunes de les sèries més populars de Netflix: ‘The Umbrella Academy’, ’Cobra Kai’ i ‘The Witcher’.

ILLIZA SHLESINGER. HOT FOREVER. Dia 11. Iliza Shlesinger torna a Netflix amb el seu sisè especial de comèdia, on parla sobre temes tan variats com el típic sostenidor lleig que tenen totes les noies fins que els homes adults haurien de tenir un canapè.

TOMA 1. Dia 14. Un autèntic espectacle musical en què els millors artistes coreans ofereixen el seu número més destacat.

Notícies relacionades

GABRIEL IGLESIAS: STADIUM FLUFFY. Dia 18. Monòleg de l’humorista Gabriel ‘Fluffy’ Iglesias al Dodger Stadium de Los Angeles.

MEGALUJO EN DUBÁI. Dia 27. ‘Reality’ sobre les dones més riques de Dubai.